• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 28 °C

Sümela Manastırı'nda Meryemana Yortusu Ayini yapıldı

Sümela Manastırı'nda Meryemana Yortusu Ayini yapıldı
Türkiye'nin en kadim inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği Meryemana Yortusu Ayini 10. kez düzenlendi.

TRABZON- Türkiye'nin en kadim inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği Meryemana Yortusu Ayini 10. kez düzenlendi. Son birkaç gündür hedef gösterilen ve iptal edilmesi istenen ayin, bir aksilik yaşanmadan tamamlandı.
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği Meryemana Yortusu Ayini, 10. kez Sümela Manastırı'nda düzenlendi. Bartholomeos, "Bugünkü ayinimizde bir kez daha dünya barışı için yüce Allah'a yakarırken bu güzel Karadeniz'in etrafında toplanan tüm ülkelerin selametini diledik. Kuzeydeki komşularımız Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sulh yoluna varması için dua ettik" dedi.

sumela-manastiri,-meryemana-yortusu-ayini.png

YAKLAŞIK 350 KİŞİ KATILDI

Hristiyan dünyasında 'Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü' olarak kabul edilen ve kutsal sayılan yıl dönümünde Hristiyan Ortodokslar tarafından yapılan ayine katılanlar, sabah saatlerinde minibüslerle tarihi Sümela Manastırı'na geldi. Manastırın içi ve çevresinde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen ayin öncesi manastırın girişine gelen ziyaretçiler, Trabzon Valiliği tarafından verilen giriş kartlarıyla kontrollü şekilde içeri alındı. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine yaklaşık 350 kişi katıldı.

Ayinde konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, 2010 yılından bu yana ayin düzenledikleri için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yöneticilerine teşekkür etti.

Trabzon’a her gelişinde yoğun ilgi ve sevgi gördüklerini belirten Bartholomeos, Trabzon ve Trabzonspor’a da dua ettiklerini belirterek başarılar diledi. Gerçekleştirdikleri ayinde Dünya barışı için Allah’a yakardıklarını ifade etti.

AYİNİN İPTAL EDİLMESİ İSTENMİŞTİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, ayini hedef göstererek yetkilileri, ayini iptal etmeye çağırmıştı. Emekli tümamiral Cihat Yaycı da tüm siyasi partilere mektup gönderip ayinin Lozan Antlaşması’na aykırı olduğunu öne sürerek iptalini istemişti. Daha önce 26 Ekim olarak kutlanan Trabzon’un 'fethi', yanlış olduğu gerekçesiyle geçen sene 15 Ağustos olarak resmileşmişti.

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.