• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

St.Paul Yılı Isparta turizmi için fırsat

St.Paul Yılı Isparta turizmi için fırsat
Tarsuslu St. Paul'ün gezdiği Antiokheia Pisidia'nın bulunduğu Isparta'nın Yalvaç ilçesioe 2008'de beklenen inanç turizminden pay almak istiyor.

ISPARTA- Papa 16. Benedickt tarafından 2008'in "St. Paul Yılı" ilan edilmesi, aslen Anadolulu olan ve İsa'nın 12 havarisinden birisi olarak bilinen St. Paul'un yaşadığı, ziyaret ettiği ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan antik mekanların bulunduğu bölgelerin "inanç turizmi"nden daha fazla pay alma umutlarını artırdı.




Tarsuslu St. Paul'ün Hıristiyanlığı yaymak amacıyla, Antalya yakınlarındaki Perge'den çıkıp, ulaştığı Antiokheia Pisidia'nın bulunduğu Isparta'nın Yalvaç ilçesi de, 2008'de hareketlenmesi beklenen inanç turizminden pay almak istiyor. 2008'in St. Paul Yılı ilan edilmesiyle birlikte bu yıl 200 milyon Hıristiyan'ın, kendi dinlerince kutsal sayılan inanç merkezlerine ziyaretler yapması bekleniyor. Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, 2008'in St. Paul Yılı ilan edilmesinin Isparta için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "2008 St. Paul Yılı, Isparta turizminin gelişmesi bakımından en önemli potansiyeldir. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmek durumundayız. Bölgemizi ziyaret edecek Hristiyan turistlerin istek ve talepleri yerine getirilmeli, bölgeye daha çok turist çekilmelidir" dedi.

 

Çalışmalar sürüyor

Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu da Antiokheia'nın tanıtımı ve güzelleştirilmesi amacıyla çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 2008'deki inanç turizmi pastasından Yalvaç'ın payını alacağını vurgulayan Bulgurcu, "Biz bölge olarak hazırız. Yalvaç, inanç turizmi için gelecek Hıristiyan kardeşlerinin konaklamasını sağlayarak ve misafir edecek güce sahiptir" dedi.

 

2008 Aziz Paul Yılı Hazırlıklarına Başlandı 

 

Yalvaç Belediyesi, 2008 yılının Aziz Paul yılı ilan edilmesinin ardından, Yalvaç’ın Aziz Paul için önemli bir yer olması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlemek üzere harekete geçti. İlk olarak Kültür Bakanlığı ile ortak bir program hazırlamak üzere Bakanlığa yazılı talepte bulundu.

 

Geçtiğimiz yılın son günlerinde, Papa 16. Benediktus tarafından 2008 “Aziz Paul” yılı olarak ilan edildi. Hıristiyanlık dininin önemli karakterlerinden biri olan Aziz Paul, Hıristiyanlık dininin en önemli ve ilk vaazını Yalvaç’ta vermiştir. Aziz Paul, söz konusu vaazı M.S. 46 – 58 yılları arasında üç kez geldiği Yalvaç’ta bulunan Pisidia Antiokheia antik kenti içindeki, kendi adını taşıyan kilisenin üzerine inşa edildiği havrada verir. Hıristiyanlık dininin kutsal kitabı olan İncil’de Elçilerin İşleri bölümünde Aziz Paul’ün Yalvaç’a yaptığı yolculuklar uzun uzun anlatılır.

 

Yalvaç’ın tanıtımı için bir fırsat olarak gördükleri söz konusu etkinlikler için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirten Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu konu hakkında şu bilgileri verdi; “ Yalvaç bu özellikleri nedeniyle inanç turizmi güzergahında bulunmakta ancak, söz konusu önemli konumuna rağmen turizm getirilerinden hak ettiği ölçüde yararlanamamaktadır. Bu nedenle Yalvaç Belediyesi olarak, 2008 yılının Aziz Paul yılı ilan edilmesini Yalvaç’ın tanıtılması ve Yalvaç’ın inanç turizminden hak ettiği payı alabilmesi için önemli bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu hafta başında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bir yazı yazarak, Bakanlık tarafından düzenlenecek 2008 Aziz Paul yılı etkinlikleri içinde Yalvaç’ın da etkin yer almasını ısrarla talep ettiğimizi, Yalvaç Belediyesi olarak böyle bir organizasyonda bulunmaya ve her türlü desteği vermeye de hazır olduğumuzu belirttik.” dedi.

 

Bakanlığa gönderilen dosyada talep yazısının yanında, İncil’de Elçilerin İşleri bölümünde Yalvaçla ilgili kısımların fotokopisi ve Yalvaç’ın genel tarih bilgileri de bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.