• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

SpiceJet, 12 Temmuz’da BAE uçuşlarına başlıyor

SpiceJet, 12 Temmuz’da BAE uçuşlarına başlıyor
SpiceJet, Ras Al-Khaimah (Dubai) ‘ye uygun’ Kimlik ve Vatandaşlık (ICA) onaylı BAE sakinleri ‘için uçuşa başlayacağını bildirdi

DUBAI- SpiceJet, Havayolu, ‘Özel Charter Uçuşları’ işleterek ve Vande Bharat misyonuna aktif olarak katılarak BAE, Suudi Arabistan, Umman ve Katar’dan son 45 günde 45.000’den fazla kişinin ülkesine geri gönderilmesine yardımcı oldu.

Havayolu binbaşı SpiceJet Cumartesi günü, 12-26 Temmuz tarihleri ​​arasında Hindistan’da dört istasyondan Ras Al-Khaimah (Dubai) ‘ye uygun’ Kimlik ve Vatandaşlık (ICA) onaylı BAE sakinleri ‘için uçuş gerçekleştireceğini söyledi.

spicejet,-.jpgBuna göre havayolu Delhi, Mumbai, Kozhikode ve Kochi’den BAE’ye uçuşlar gerçekleştirecek.

Havayolu yaptığı açıklamada, “Bu uçuşlar yalnızca BAE’ye giden yolcuları taşıyacak” Dedi.

“Ras Al-Khaimah havaalanından SpiceJet ayrıca Dubai, Sharjah ve Abu Dabi’ye seyahat eden yolcular için ücretsiz olarak otobüs sağlayacak.”

Havayoluna göre, tüm yolcuların ayrılmadan 96 saatten daha önce olmayan bir polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testi yapmaları ve aynı zamanda Covid-19 negatif test sonucunu uçağa binmek için uygun hale getirmeleri gerekmektedir

“Yolcuların ayrıca cep telefonlarına Al-Hosn UAE Uygulaması indirilmiş olması gerekir. Yolcuların uçuşa başlamadan önce sağlık beyan formu ve karantina taahhüt formu ibraz etmeleri zorunludur.”

Havayolu, ‘Özel Charter Uçuşları’ işleterek ve Vande Bharat misyonuna aktif olarak katılarak BAE, Suudi Arabistan, Umman ve Katar’dan son 45 günde 45.000’den fazla kişinin ülkesine geri gönderilmesine yardımcı oldu.

SpiceJet Baş Ticaret Sorumlusu Shilpa Bhatia, “Önümüzdeki günlerde daha fazla ülkeye geri dönüş uçuşu düzenleyeceğiz ve BAE’ye insanlara ailelerine veya işlerine geri dönme hizmeti vermek için bir şans daha elde ediyoruz.” ifade.

Perşembe günü, Merkez, Hindistan’ın sivil havacılık otoritelerinin ve BAE’nin iki ülke arasında 12-26 Temmuz arasında özel geri dönüş uçuşları düzenlemeyi kabul ettiğini duyurdu.

Düzenlemeye göre, BAE taşıyıcıları tarafından BAE’den Hintlileri geri getirmek için düzenlenen charter uçuşlarının ICA (Kimlik ve Vatandaşlık Federal Otoritesi) onaylı BAE sakinlerini kendi dönüş bacaklarında kendi ülkelerine taşımasına izin verilecek.

Ayrıca, Hintlileri BAE’den geri getirmek için ülkelerine geri dönüş uçuşları düzenleyen Hintli taşıyıcıların, ICA onaylı BAE sakinlerini Hindistan’dan Körfez ülkesine devam eden yolculuklarında taşımasına izin verilecek.

Diyerek şöyle devam etti: “Hindistan ve BAE hükümetleri arasındaki yakın stratejik ortaklığın bir parçası olarak ve şu anda Hindistan’da bulunan BAE sakinlerine BAE’ye dönmeleri için yardım etmek amacıyla, her iki ülkenin Sivil Havacılık Otoriteleri özel bir düzenlemeyi operasyonel hale getirmeyi kabul etti.” Sivil Havacılık Bakanı Hardeep Singh Puri tweet atmıştı.

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.