• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Sorgun Çamlığı'da açan laleler gelinlik kız bohçasını andırıyor

Sorgun Çamlığı'da açan laleler gelinlik kız bohçasını andırıyor
Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü kumul Ormanı Sorgun Çamlığı ilkbaharın gelmesiyle farklı renkte açan anemon(dağ laleleriyle) adeta gelinlik kız bohçasını andırıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA - Her  yıl ilkbahar'da İskandinav ülkeleri İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarkalı oryantiring(koşarak harita ve pusula yardımıyla yön bulma) sporunu yaptığı Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü kumul Ormanı Sorgun Çamlığı ilkbaharın gelmesiyle farklı renkte açan anemon(dağ laleleriyle) adeta gelinlik kız bohçasını andırıyor.
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini.jpg
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-001.jpgBu sene küresel ölümcül Karona virüsü(Kovıd 19) salgınında korunma kapsamında Türkiye'ye gelemeyen İskandinav oryantiring takımları olmayınca Sorgun Çamlığı yalnızlığa büründü. Farklı renklerde açan dağ laleleri çamlığa Covıd 10 günlerinde ailelerin çocukların evde sıkılmasına bağlı nefes aldığı yerlerden biri. Evde bunalan aileler ve çocukları sosyal mesafe kuralları uyarınca doğa yürüyüşü yaparak çam ağaçları arasında stress atıyor. 

laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-002.jpg
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-003.jpgTitereyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Covıd 19'dan korunma tedbirleri kapsamında ilkbaharda gelen Kuzey Avrupa oryantiring takımları bu sene gelemedi. Sorgun Çamlığı'nın dünyanın nadir kumul ormanlarından biri olduğunu ve çok sayıda bitkisel ve endemik bitki  türünün yetiştiğini belirten Aydoğan, ''Her yıl 5 milyon yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Manavgat'ın Akçiğeri Sorgun Çamlığı. Covıd 19 korunma günlerinde  doğa ile baş başa kalabileceğimiz yer. Muhteşem bir doğal güzelliği var. Farklı renkte açan anemonlarla adeta farklı tonlardaki kilim desenlerini andırıyor. '' diye konuştu.
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-004.jpg
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-005.jpg
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-006.jpg
laleler-gelinlik-kiz-bohcasini-007.jpg

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.