• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Söğütlü Han otel oluyor

Söğütlü Han otel oluyor
Söğütlüçeşme ile İtfaiye’nin bulunduğu Mahmut Baba Caddesi’ne cephesi olan Söğütlü İş Hanı, üçgen konumuyla Altıyol’dan görülüyor.

Kadir Toprakkaya-Kadıköy Life / Türkiye Turizm


İSTANBUL- Tüm İstanbul’un olduğu kadar, Kadıköy için de son derece büyük önem taşıyan Marmaray  ve Salı Pazarı Projesi, çevresine farkındalık ve farklılık getirmeyi sürdürüyor.

Bunun en inanılması uzak ihtimallerinden biri daha gerçekleşiyor ki, şaşırmamak elde değil… Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde, Söğütlüçeşme Camisi karşısındaki 30 yıllık Söğütlü İş Hanı, “Butik Otel” oluyor.

 

1977 YILINDA YAPILMIŞTI

Salı Pazarı’na ve Söğütlüçeşme Caddesi’ne cephesi olan Söğütlü İş Hanı, 1977 yılında Ahmet Sedat Alioğlu tarafından yapılmıştı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Alioğlu, şunları söyledi:

 “O zamanki teknolojik şartlar altında inşa ettiğimiz bina, ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Bölgenin zemini malum.70’li yıllarda temel kazısı sırasında 3-4 metre derinlikte meşe kazıklara rastlamıştık. Şimdilerde teknolojimiz gelişti. Çok sağlam yapılar elde etmek mümkün. Biz Söğütlü İş Hanı’nın da aralarında bulunduğu adanın turizm amaçlı tespit edilmesini istiyoruz. Başlamak üzere olan Salı Pazarı Projesi ile Marmaray'ın Söğütlüçeşme’deki transfer istasyonu, bölgenin otel ihtiyacına ne kadar açık olduğunu gösteriyor.”

 

PROJEYİ AHMET NEBİOĞLU HAZIRLIYOR

Söz konusu butik otel projesini Kadıköy’’ün pek çok yapısında imzası bulunan ünlü mimar Ahmet Nebioğlu hazırlıyor. Dördüncü kattan itibaren Çamlıca, Adalar ve İstanbul manzarasına sahip bina için oldukça iddialı bir proje hazırlanacağını söyleyen A. Sedat Alioğlu, ”Böylece çevremizdeki komşu binalar da kendilerini yeni konsepte uyduracak ve hep birlikte Kadıköy’ün girişi olan bu noktaya yaraşır bir görünüm kazandırmış olacağız” dedi…

 

KADIKÖY'E YAKIŞAN PROJE

Bilindiği gibi Kadıköy eski görkemli günlerini çoktan geride bırakarak, bir yığınlar sinsilesi haline geldi. Özellikle Kadıköy’ün girişi minübüslerle tıkanmış bir karmaşa içerisinde kalırken, binaların düzensiz, eski ve estetikten uzak görüntüleri pek çoğumuzu ihtiyaç olmadıkça bu bölgeden adeta kaçırıyordu…

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.