• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Skal Dünya Başkanı Burçin Türkkan: Atatürk’e çok şey borçluyuz

Skal Dünya Başkanı Burçin Türkkan: Atatürk’e çok şey borçluyuz
Skal İnternational’ın bir Türk kadını olarak Dünya Başkanı seçilen Burçin Türkkan: Atatürk sayesinde bir Türk kadını olarak sesimizi dünyaya duyuruyoruz” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Skal İstanbul Başkanı Can Arınel ve yönetim kurulunun büyük özenle hazırlayarak JW Marriott İstanbul Marmara Sea’de 66’cı yaşını kutladığı törende Türk kadınlarının dünyada başarılı olmalarına öncü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e sevgi ve minnet gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti’ni zor günlerden geçirerek çağdaş dünyaya açan ve özellikle Türk kadınına eşit hakların verilmesini sağlayan Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu,
skal-istanbul.JPG
skal-istanbul-021.jpg

DÜNYA BAŞKANI BURÇİN TÜRKKAN: ATATÜRK SAYESİNDE VARIZ
Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen ve onun ilkelerine sadık kalarak Amerika’da Türk kadının gücünü gösteren Burçin Türkkan, Skal İstanbul gecesinde yer aldı.
Dünyadaki turizm profesyonellerini buluşturan, 90 ülkede 354 kulüp ve 13 bin üyesi bulunan Skal İnternational’ın bir Türk kadını olarak Dünya Başkanı seçilen Burçin Türkkan ‘Atatürk’e minnet borçluyuz. Onun sayesinde Amerika’da yaşayan bir Türk kadını olarak sesimizi dünyaya duyuruyoruz” dedi.

skal-istanbul-032.jpgskal-istanbul-028.jpg

DÜNYA VE TÜRKİYE BAŞKANLARI KATILDI
Skal İstanbul’un bu önemli töreninde daha önce bir Türk kadını olarak Skal İnternational’ın Dünya Başkanlığı yapan ve halen Dünya Başkan Yardımcısı olan Hülya Aslantaş ile Skal İnternational Uluslararası Konsey Başkan Yardımcısı Asuman Tarıman’da yer aldı. Ayrıca daha önce Skal İnternational’da 2014-2015 yıllarında Dünya Başkanlığı yaparak Türkiye’yi gururlandıran Salih Çene’de geceye katıldı.

somer-ozkok-001.jpg
Rahatsızlığı nedeniyle galaya katılamayan Skal International Komite Üyesi Somer Özkök, eşi Trudi Özkök'ün gönderdiği fotğraflı mesajla Skal İstanbul'un 66'ıncı yılını kutladı

skal-istanbul-030.jpg

Gala gecesinde Skal İstanbul’un 66'ıncı yıl pastası kesildi, orkestra eşliğinde dansedildi ve uzun süren pandemi döneminin sıkıntısını atmanın rahatlığı içinde hasret giderildi.
skal-istanbul-049.jpg
sena-eremsoy.jpg
Skal İstanbul'un geçmiş dönem başkanlarından Ata Eremsoy'un eşi Sena Eremsoy'da söylediği şarkılar ve güzel sesiyle geceye renk kattı.

skal-istanbul-023.jpgskal-istanbul-024.jpgskal-istanbul-050.jpgskal-istanbul-031.jpgskal-istanbul-025.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Skal İstanbul’un gecesine katılan Skal İnternational Dünya Başkanı Burçin Türkkan, sempatik davranışı yanında kırmızı renkli şık kıyafetiyle göz doldurdu. Skal İnternational’ın İspanyol asıllı PR Direktörü Annette Cardenas’da samimi haliyle herkes tarafından sevildi.

skal-istanbul-029.jpg

Başkanı Can Arınel’in Skal International’ın kuruluşu hakkında verdiği kısa bilgi sonrası Genel Sekreter Mustafa Yalçın katılımcıları anons etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına Turizm Platformu Genel Sekreteri Çetin Gürcün ile Genel Koordinatör Hüseyin Gazi Coşan’ın katıldığını bildirdi. TÜROB Başkanı Yardımcısı Hediye Güral Gür, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, Uluslaradası Skal Dernekleri – USDF 2011- 2015 Dönem Başkanı Deniz Anapa, Dedeman Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ile bazı kulüp başkanları ile önemli kuruluşların kemsilcilerinin galaya katıldığı bildirildi.

skal-istanbul-033.jpgskal-istanbul-034.jpgskal-istanbul-035.jpg

Yeni üyelerin yemin töreninden sonra rozetleri takıldı Gecenin sponsorları JW Marriott İstanbul Marmara Sea Genel Müdürü Volkan Öztürkler, Artisan MGallery Genel Müdürü Bozkurt Atabek ile gecenin müziklerini düzenleyen İzzet Yakar Müzik Hizmetleri’nden Yakar Allevici’ye teşekkür edildi. Skal İstanbul’un 66’ıncı yıl kutlaması JW Marriott İstanbul Marmara Sea’nin mutfak ekibinin sunduğu muhteşem lezzetler ve müzikle geç saatlere kadar devam etti.

skal-istanbul-027.jpg

90 YILLIK SKAL INTERNATIONAL HAKKINDA
İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 90 yıl önce 1932 yılında Paris’te kuruldu. 1934 yılında, uluslararası alanda gelişerek, ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ şeklinde uluslararası kimlik kazandı. Sonraki yıllarda resmi adı kısaltılarak Skal International şeklinde değişti. Halen 90 ülkede 354 kulüp ve 13 bin üyesi bulunuyor. Türkiye’de Skal İstanbul 7 Haziran 1956’da İstanbul’da kuruldu
2011 yılından itibaren federatif yapıya dönerek Uluslararasi Skal Dernekleri Federasyonu - USDF adını aldı. Türkiye’de kuruluş yıllarna göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1000 e yakın turizm profesyonelini çatısı altında topladı. Skal Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya geliyor,
Türkiye Skal Federasyonu’nun öncelikli amacı, büyüme konusunda destek veriyor. Ayrıca kulüplere yön vererek destek oluyor, projeler üretmek, sektör içindeki ağırlığını kuvvetlendiriyor. Toplantılar düzenleyerek, kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmeye çalışıyor. Kulüpler arasında ve turizm endüstrisinde çalışan üyeleri arasında dostluk, ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturuyor.
skal-istanbul-036.jpgskal-istanbul-037.jpgskal-istanbul-038.jpgskal-istanbul-039.jpgskal-istanbul-041.jpgskal-istanbul-043.jpgskal-istanbul-043.jpgskal-istanbul-045.jpgskal-istanbul-046.jpgskal-istanbul-047.jpgskal-istanbul-048.jpg

Bu haber toplam 8328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.