• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sivil Havacılık'a uluslararası uyarı

Sivil Havacılık'a uluslararası uyarı
SHGM'nin Türkiye'nin üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından 'Personeliniz Yetersiz' diye uyarıldığı ortaya çıktı.

ANKARA-Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM), Türkiye'nin üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (v) tarafından 'Personeliniz Yetersiz' diye uyarıldığı ortaya çıktı.

İstanbul-Isparta uçağının düşmesi ve kazada 57 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözlerin çevrildiği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM), Türkiye’nin üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından "Personeliniz yetersiz" diye uyarıldığı ortaya çıktı.

ICAO tarafından, 2 Mayıs 2007’de hazırlanan raporda, Türk Sivil Havacılığını düzenleyen ve denetleyen SHGM’nin personel politikasını yetersiz buldu. Raporda, Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için, uygun personel istihdamı yapılması istendi. SHGM’nin nitelikli personele sahip olmadığı vurgulanan raporda, örnek olarak da İnsan kaynakları bölümü gösterildi. 

 

İŞTE TESPİTLER

Raporda, insan kaynakları bölümünün göstermelik olduğu belirtildi. Uzmanlık eğitiminin yetersiz bulunduğu raporda, Genel Müdürlüğe şu tespit ve tavsiyelerde bulunuldu:

Havacılık güvenliği gözetimi, uçuş operasyonları, hava seyrüsefer hizmetleri ve havalimanları konularındaki personel yeterli değildir,

Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla uygun personel alımı sisteminin kurulması gerekmektedir,

Daire başkanlıkları kapsamlı bir eğitim programında geçmelidir

Bu programlar her bir dairenin görev ve sorumlulukları ile uygun olarak başlangıç, iş yeri pratik ve tekrarlayan uzmanlık eğitimlerini kapsamalıdır. İnsan kaynakları departmanı ayrıca bütün eğitim kayıtları için standart bir formatlama sistemi kurulmalıdır

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.