SİVAS- Sivas Belediyesi Sivaslılara yaşadıkları kenti tanıtmak amacıyla 2005 yılında başlattığı ilçe gezilerine bu yıl da devam edecek. Belediye, yaklaşık sekiz hafta sürecek olan geziler için müracaatları 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren kabul etmeye başlayacak.
Sivas'ın tarihi, turistik yerleri ve kültürel renkliliğini vatandaşlara tanıtmayı hedefleyen belediye, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçelere yönelik gezilere devam edecek.
Belediye, hem ilçelerdeki tarihi, turistik ve doğal güzellikleri şehir merkezindekilere göstermek hem iç turizmi hareketlendirmek ve hem de şehir merkezinde yaşayan vatandaşlara hafta sonunu aileleriyle birlikte kentin gürültüsünden uzakta geçirmelerini sağlamak amacıyla ilçe gezileri düzenliyor.
Geçen yıl Gürün, Şuğul Vadisi, Somuncu Baba, Gökpınar Gölü, Hafik Gölü, Zara Tödürge Gölü, Eğri Çimen Yaylası, Duman Baba Türbesi, Balıklı Kaplıca, Kangal Köpeği Üretim ve Yetiştirme Yeri, Divriği Ulu Cami, Sızır Şelalesi, Çat Ormanları, Kılıçkaya Barajı ile Gölova ve Akıncılar ilçeleri olarak belirlenen güzergâhlar bu yıl yeniden belirlenecek.
Sivas Belediyesi, keneler vasıtasıyla insana geçen Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığının görüldüğü Kelkit Havzası'na yer alan Suşehri ve Eğri Çimen Yaylası'na gezi düzenlemeden önce kaymakamlarla görüşerek bu yörelerin uygun olup olmamasına göre gezi programına dahil edecek.
Gezilere katılmak için, 16 Haziran 2008 tarihinden itibaren Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurulacak.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.