• BIST 10537.71
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

Sivas’ı termal turizm pazarına ‘doktor balıklar’ taşır

Sivas’ı termal turizm pazarına ‘doktor balıklar’ taşır
Sivas’ın Türkiye’nin termal merkezi olarak dünya pazarında yerini alması için dünya markası ‘doktor balıklar’ın tanıtım gücünün kullanılması lazım

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
SİVAS -
Sivas, Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen 3.Uluslararası Termal Turizm Zirvesi’nin sonucunda THTC Başkanı Emin Çakmak’ın moderatörlüğünde yapılan değerlendirme oturumunda Sivas Zirvesi’nin değerlendirmesini yapan konuşmacılar “Sivas’ın termal turizmde geleceği parlak. Ancak Sivas’ın Türkiye’nin termal merkezi olarak dünya pazarında yerini alması için dünya markası ‘doktor balıklar’ın tanıtım gücünün kullanılması lazım. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Sivas’ın ‘doktor balıklar’ın anayurdu olduğu ve diğer balıkların sahte olduğunun belirlenmesi gerekir” denildi.
sivas-oturum--004.jpg
sivas-oturum--003.jpg

sivas-final-.jpg
sivas-final--010.jpgTHTC Başkanı Emin Çakmak “Sivas’a 52 ülkeden 250’ye aşkın delege getirerek Türkiye’nin bu güzide şehrinin tanınması işin yola çıktık. Sivas’ın en değerli ürünü ve dünya markası olan ‘doktor balıklar’ın sihirli, iyileştirici yanlarıyla öne çıkararak şehri tanıtmaya çalışıyoruz. Sivas’ın dünya markası balıklar ile adını perçinlemesini istiyoruz” dedi.

sivas-oturum-.jpg

sivas-final--004.jpgPROF.DR. SUAVİ AHİPAŞAOĞLU: SAHTE DOKTOR BALIKLAR ENGELLENMELİ
Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Suavi Ahipaşaoğlu sahte balıkların engellenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
Termal turizmde marka olmak yanında bir eş ürünle desteklenmesiyle mümkündür. Sivas’ta böyle bir potansiyel var. Yıldız Kayak Merkezi’nin sıcak çermik ile yol bağlantısı yapılıyor. Belediyenin çermik bölgesinde bisiklet parkuru hazırlıyor. Sivas’tan 5 yaşında çıktım 65 yaşında döndüm. Üniversitede sağlık turizmi yüksek lisans programı açtım. Konaklama ve acenteler destek verirse kalifiye elamanlar yetiştirmeye çalışacağız. Doktor balıkların bu kadar ünlü olması Sivas’a büyük sorumluluk getiriyor. Başka bölgelerden alınan etobur küçük balıkların doktor balıklar olarak Antalya’nın otellerinde sunulması marka değerimizi düşürür. Üniversite olarak bu projelere katkı vermeye hazırız. Üniversitede dil eğitimi vererek Sivas turizmine destek olamaya çalışıyoruz.

sivas-final--005.jpgKADİR PÜRLÜ: ATATÜRK’DE GÜVENLİ ŞEHİR OLARAK SİVAS’I SEÇMİŞTİ
Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü şunları söyledi:
Toplantıların özetini yaptıktan sonra konukların Kangal’daki doktor balıklara ilgisinin fazla olduğunu gördüğünü belirterek Sivas’ın tarihi ve kültürel bölgelerinin, yeni yapılan yatırımlarının şehre değer kazandırdığını belirterek “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı Sivas Kongresi ile başlatırken Anadolu’nun en güvenli şehri olarak Sivas’ı seçmişti. Sivas’ın güvenli oluşu ve misafirperverliği hala sürüyor. Ayrıca Sivas kültür envanterini çıkardık.

sivas-oturum--002.jpg

sivas-final--006.jpgHÜSEYİN BARANER: TERMAL TURİZM ÇEVRE ETKİNLİKLERİ İLE TAMAMLANMALI
All Anatolia Müdürü Hüseyin Baraner şöyle konuştu:
42 yıl önce Almanya’da başladığı çalışmaları ile Anadolu’ya bağlı olan biri olduğunu belirterek ilk termal turizm hareketini başlatanlardan biri olduğunu söyledi. Sağlık olmadan mutluluğun olmayacağını belirterek, sağlık turizminde inandırıcılık ve bilimselliğin bu işin püf noktası olduğunu belirtti. Sağlık için yapılan yatırımlarını içini dolduracak iyi isimler gerektiğini söyledi. Doğal altyapıya sahip olurken bunu bilimsel zeminde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’de hızlı gelişmeler oluyor. Sivas termalde ne kadar sosyal tesisler önemli ise zihinsel mutluluğun önemli olduğunu belirterek bunu su terapisi ile buluşturmak gerekiyor. Bunun için çevre düzenlemesinin termal turizmi için tamamlayıcı olacağını belirterek, sağlık turizminde Türk bilimselliğini ortaya çıkarmamız gerektiğini anlattı.

sivas-final--007.jpgLUTZ LUNGWİTZ: ALMANYA VE TÜRKİYE BU İŞİN TUZ BİBERİ
Alman Medical Spa Vakfı Başkanı Lutz Lungwitz turizmin siyasetin dışında oloduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Sivas gelecek için büyük potansiyel taşıyor. Almanya’ya döndüğümüzde Sivas için neler yapabileceğimizi Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC Başkanı Emin Çakmak ile çalışmalar başlatacağız. Son dönemde daha çok Alman turist Türkiye’ye gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinde tartışmalar yaşandı. Ancak bizim aramızda fikir üretilme tartışmaları yapılıyor. Almanya Türkiye bu işin tuzu biberi iki ülke olmadan bu işlerin geleceği olamaz. Her türlü siyasi söyleme rağmen yüzyıllardır devam eden dostluk ve işbirliği devam edecektir. Almanya’da yaşayan bir çok Türk var. Buralara geldiğim zaman yadırgamıyorum. 10 - 12 yıl önce THTC ile ilişkilerimiz başladı ve çok şey öğrendim. Siyasi tartışmalar bu dostluğumuzun dışında kalıyor ve işbirliğimiz devam ediyor.”

sivas-final--008.jpgKÖKSAL KÖSE: İNSANLARA SAĞLIKLI YAŞLANMAYI VERMELİYİZ
Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) ve Tuzla İçmeler A.Ş. Başkanı Köksal Köse “Termal tesisleri sağlıklı yaşam şekline dönüştürmemiz lazım. Böylece insanlara sağlıklı yaşlanmayı sağlamamız lazım” dedi.

sivas-final--009.jpgYUNUS GÜRKAN: YABANCI DİL VE EĞİTİM ÖNEMLİDİR
THTC Genel Sekreteri, GHTC Dünya Disiplin Kurulu Başkanı Yunus Gürkan, Sivas’ın kür şehri olması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
Termalde markalaşmanın önemli olduğunu belirterek, Sivas’ın bu işi süratle başaracağına inandığını söyledi. Sivas’ta turizmcileri çok iş düştüğünü belirterek, kalkınma için eğitim ve yabancı dilin önemli olduğunu söyledi. Sivas’ı iyi anlatmak için eğitimli insanlara ihtiyaç olduğunu, şehrin turizme uyumunun önemli olduğunu ve iyi çevrenin oluşması gerektiğini anlattı.

Bu haber toplam 8565 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.