• BIST 12433.5
  • Altın 6786.6
  • Dolar 43.4788
  • Euro 51.5664
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 13 °C

Sinop için "Sinop Tanıtım Günleri"

Sinop için "Sinop Tanıtım Günleri"
Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun: Sinop’a turist çekmek için en çok turist gönderen Ankara'yı hedef olarak seçtik.

ANKARA – Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Sinop Tanıtım Günleri" ile kentin arkasındaki en yakın metropol ilin Sinop’un turizminin geliştirilmesine güç katacağı bildirildi. Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Sinop Alan Yönetimi Danışma Kurulu Başkanı Hikmet Tosun “Ankara'nın dışarıya çok fazla turist gönderdiğini biliyoruz. Sinop’a turist çekmek için Ankara'yı hedef olarak seçtik” dedi.

sinop-tanitim-gunleri-1a.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özgür Özaslan'ın katıldığı "Sinop Tanıtım Günleri" için Hikmet Tosun, Sinop'ta "Zaman zaman tanıtıma gerek yoktur, gelen turistleri iyi ağırlayamıyoruz, tanıtımlarda sektör yer almıyor, kılını kıpırdatmıyor" diye serzenişte bulunanlar olduğunu belirterek “ Arz ve talep dengesi yatırımcıları ve rekabeti zorlar, kalite ve markalaşmaya yol açar. Sinop'un bu organizasyonu kent kimliğinin ve kültürel mirasımızın Ankara'ya taşınması ile Ankara'nın Sinop'a yakınlaşması açısından bir fırsat olduğunu kanaatindeyim”dedi.

sinop-tanitim-gunleri-4.jpg

HİKMET TOSUN: HERŞEYİ DEVLET YAPSIN KANAATİ YIKILMAZSA TURİZM OLMAZ

Hikmet Tosun, etkinliğin gelecek yıllara etkisi olur düşüncesi ile hareket edildiğini ve önemli bir adım atıldığını belirterek şunları söyledi:
“Valinin öncülüğünde odalar, dernekler, kaymakamlıklar ve belediyeler valilik çatısı altında toplanarak bu tanıtım günlerinin yapılmasına karar verildi. Tanıtım günleri bir ilin ekonomik değerlerini, doğa ve kültürel zenginliklerini, üretim potansiyeli ve kaynaklarını topyekün bir seferberlikle en geniş anlamda tanıtmasında, birlik ve beraberliğin kamu ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği çok önemlidir.

sinop-tanitim-gunleri-2.jpg

SİNOP YEMEK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Sanayi ve turizm sektörünün hiç ilgi duymaması ve katılım göstermemesi, Sinop yemek kültürünün sektör tarafından Ankara'ya yansıtılamaması dikkat çekti. Belediyeler ve kaymakamlıklar, özellikle Boyabat, Ayancık, Gerze ile Türkeli ilçeleri bu organizasyona ağırlık vermeleri de oldukça önemlidir.

sinop-tanitim-gunleri-3.jpg

Bizdeki yaygın kanaat doğu illerinde olduğu gibi herşeyi devlet yapsın kanaatidir. Sinop bu kanaati kıramadığı müddetçe bir turizm kenti olamaz. Bu organizasyonun bu durumun kırılmasında bir adım olacağını umuyorum. Herşeye rağmen Sinop'un böyle bir etkinlik yapabileceği güvenini ortaya koydu. Sinop Ankara'da beğeni kazandı, aslında ilkler tartışılmaz sonuçlarına bakılır ve değerlendirme yapılır. Billboardlarla, afişlerle, radyo ve televizyon yayınları ile Ankara Sinop'u konuştu. Tanıtım için en geniş çapta önemli bir hamle yapıldı. Tarihe not düşülen bu organizasyon, Sinop Tanıtım Günlerine ev sahipliği yaptığı Vali Dr. Ahmet Cengiz'in birlik ve beraberliğe verdiği önemin sonucudur.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.