• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Singapur Hava Yolları Covid-19 mağdurları için birleşti

Singapur Hava Yolları Covid-19 mağdurları için birleşti
Singapur Hava Yolları Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Chin Yau Seng, “Bu anlamlı programda WFP ve Temasek Vakfı ile ortak olmak SIA için bir onurdur.

ROMA / SİNGAPUR-Singapur Hava Yolları (SIA) ve Temasek Vakfı, küresel Covid-19 döneminde temel tıbbi, sağlık ve insani yardım malzemelerinin hava yoluyla ihtiyaç noktalarına taşınmasına yardımcı olmak için Dünya Gıda Programı (World Food Programme) ile ortaklık yapıyor.

Küresel Covid-19 çalışmalarında tam bir lojistik omurga konumunda olan WFP, pandeminin ön saflarına düzenli malzeme akışı ve destek sağlamak için yolcu ve kargo hava bağlantılarını kullanıyor. Mayıs ayında bu hizmetlerin başlamasından bu yana, WFP, 188 jumbo jeti doldurmaya yetecek kargoyla, 159 ülkeye 800'den fazla insani yardım uçuşu gerçekleştirdi.

WFP Covid-19 Kurumsal Sorumluluk Direktörü Amer Daoudi, ‘WFP Ortak Hizmetleri’ne olan talep her hafta artarken, kaynaklar inanılmaz derecede azaldı ve ek desteğe acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Singapur Hava Yolları'na ve Temasek Vakfı'na, en çok ihtiyaç duyanlara, hayat kurtaran malzemeleri iletmemiz için adım attıklarından dolayı çok minnettarız."

Bu anlaşma kapsamında SIA, ilave charter uçuşları ile maliyetine yük taşıma alanlarını kullanılabilir hale getiriyor ve uçuş maliyetleri Temasek Vakfı'ndan 6,5 milyon ABD Doları'na kadar bir katkı ile karşılanıyor.

singapur-hava-yollari-027.jpg

Singapur Hava Yolları Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Chin Yau Seng, “Bu anlamlı programda WFP ve Temasek Vakfı ile ortak olmak SIA için bir onurdur. Bu, küresel bir hava kargo sağlayıcısı olarak uzmanlığımızdan yararlanmamıza, ihtiyaç noktalarına temel malzemeleri sağlamak için uluslararası ağımızı kullanmamıza ve Covid-19'dan doğrudan etkilenen topluluklar üzerinde olumlu bir etki yaratmamıza yardımcı olacak. "

Temasek Vakfı'nın CEO'su Ng Boon Heong şunları söyledi: “Bu uçuşları mümkün kılmak için WFP ve SIA ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Uluslararası toplumda sinerjik işbirlikleri sağladığımızda, Covid-19 küresel salgınıyla mücadelede birlikte daha güçlü olacağız. Bu ortaklık, temel malzemelerin, mesafeyle ayrılmış olsalar bile en çok ihtiyaç duyan topluluklara ulaşmasını sağlamanın bir yoludur. Bu ortaklığı mümkün kılmak için kendi alanlarındaki en iyilerden ikisini bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. "

Dünya Gıda Programı (World Food Programme)’nın insani yardım ve tıbbi destek adına yürüttüğü hizmetlerini sürdürebilmesi için yaklaşık 965 milyon ABD Doları gerekmektedir. Bugüne kadar bu meblağın yalnızca yüzde 21'i toplanabilmiştir. WFP’nin yolcu ve kargo uçuşları, Ağustos sonuna kadar ek destek alınmazsa büyük olasılıkla durma noktasına gelecekti.

Bu zorlu dönemde, SIA Grubu, Covid-19 salgınına karşı küresel mücadeleyi desteklemek için önemli bir adım attı. SIA Grubu, kendi vatanlarından uzakta mahsur kalan bireyleri ülkelerine geri götürmek için çok sayıda kurtarma uçuşu düzenledi. Buna ek olarak SIA Cargo da tıbbi yardım malzemeleri ve kişisel koruyucu ekipmanları ihtiyaç duyulan yerlere taşıyor ve kritik bu dönemde temel mallar için tedarik hatlarını açık tutmada rolünü oynamaya devam ediyor. SIA Grup ayrıca yardım eşyaları bağışladı ve Singapur'daki pandemiden etkilenen topluluklara yemek sağlanmasına yardımcı oldu.

WFP Hakkında

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), acil durumlarda hayat kurtaran, refah oluşturan; çatışmalardan, afetlerden ve iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkilerden kurtulan insanlar için sürdürülebilir bir geleceği destekleyen, dünyanın en büyük insani yardım örgütüdür.

Twitter'da takip edin: @wfp_media, @wfpsupplychain

Singapur Hava Yolları Hakkında

SIA Group’un geçmişi, ilk uçuşunu 1947’te gerçekleştiren Malayan Airways Limited’e dayanmaktadır. Hava yolunun adı daha sonra Malezya Hava Yolları Limited ve ardından Malezya-Singapur Hava Yolları (MSA) olarak değiştirildi. 1972'de MSA, Singapur Hava Yolları (SIA) ve Malezya Hava Yolu Sistemi olarak ikiye ayrıldı. Başlangıçta 18 ülkede 22 şehre, 10 uçaktan oluşan mütevazı bir filo ile faaliyetlerini yürüten SIA, o zamandan beri marka vaadinin üç ana temelini sürekli olarak geliştirmeye kendini adamış dünya çapında bir uluslararası hava yolu grubu haline geldi. Bu üç ana temel: Hizmet Mükemmelliği, Ürün Liderliği ve Geniş Ağ Bağlantısı.

Temasek Vakfı Hakkındar

Temasek Vakfı, hem Singapur hem de ötesindeki yaşamlara ve topluluklara yardımcı olan programları desteklemektedir. Sürdürülebilir bir dünya için sosyal toparlanmayı güçlendirmeyi, uluslararası kültürel diyaloğu teşvik etmeyi, bölgesel yetenekleri geliştirmeyi ve bilimsel gelişmelerde rol oynamayı amaçlıyor.

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.