• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Simit zamlandı; çay ile simit keyfi kaçtı

Simit zamlandı; çay ile simit keyfi kaçtı
Manavgat Simit Üreticileri  Platformu Başkanı İslam Tamer, sürekle gelen zamlarla tahinle pekmez gibi olan çay ile simit, çayın bardağı 3 lira olurken simidin fiyatını 1,5 liradan 2 liraya çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Antalya'nın Manavgat İlçesinde simitçiler maliyetlerinin attığı gerekçesiyle  simide zam yaptı. Manavgat'ta simit  yapan fırınlar un, susam , ayçiçeğe ve başka materyallere zam geldiği için simidin fiyatını 1,2 liradan 2 liraya çıkarmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

manavgat-simit-ureticileri -platformu-baskani-islam-tamer,-surekle-gelen-zamlarla-tahinle pekmez-gibi-olan-cay-ile-simit,-cayin-bardagi-3-lira-olurken-simidin-fiyatini-1,5-liradan-2-liraya-cikarmak-zorunda-kaldiklarini-soyledi.-.jpgManavgat Simit Üreticileri  Platformu Başkanı İslam Tamer, sürekle gelen zamlarla tahinle pekmez gibi olan çay ile simit, çayın bardağı 3 lira olurken simidin fiyatını 1,5 liradan 2 liraya çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Manavgat'a tatile gelen Alman, Hollandalı, Belçikalı ve Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Ukrayna ve Polonyalı turistlerde kahvaltılarını çıtır ve Manavgat'ın kazan simidinin arasına üçgen peynir sürerek kahvaltı yapmayı sevdiklerini belirten Tamer, ''Bizim milletçe kahvaltıyı simit ve çay ile yapma kültürümüzü sevdiler.

manavgat-simit-ureticileri -platformu-baskani-islam-tamer,-surekle-gelen-zamlarla-tahinle pekmez-gibi-olan-cay-ile-simit,-cayin-bardagi-3-lira-olurken-simidin-fiyatini-1,5-liradan-2-liraya-cikarmak-zorunda-kaldiklarini-soyledi.--001.jpg

Turizm sezonunda beş yıldızlı bir otelin pasta bölümünde çalıştığım için yoğun talep üzerine  çıtır simit çıkarırdık. Ayrıca bölgemizde yetişen Manavgat susamının yağ oranı yüksek olunca simide farklı bir tat katıyor. Maalesef simide zam yaparak  milletimizin çay ile simit yeme zevkini bozduk. Girdi maliyetleri çok arttı.Mecburen simide zam yapmak zorunda kaldık.'' diye konuştu.
 

Bu haber toplam 3225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.