• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Side'deki turizm canlılığı sezonda esnafın yüzünü güldürdü

Side'deki turizm canlılığı sezonda esnafın yüzünü güldürdü
Ramazan Tecer, ''Alman turistler ekonomik güçlülük bakımından AB ülkesinin amiral gemisi olduğu için hem AB Ülkeleri hemde Rus ve BDT ülkelerine göre daha fazla alışveriş yapıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya Side Esnaf Birliği  Platformu  Başkanı Ramazan Tecer, Sideli turizmci esnafının 2020 yılına göre  göre 2021 yılına göre çok iyi bir sezon geçirdiğini söyledi.
Antalya turizminin gözbebeği Side'de 2021 yılı turizm sezonunun  sonuna yaklaşıldığını belirten  Ramazan Tecer, '' Pandemi kısıtlamaları kapsamında  Side esnafı 2020 yılında ölü bir sezon geçirmişti. Aynı korku 2021 yılın da olur mu ? korkusu vardı esnafta.

sidedeki-turizm.jpgSezonu  Rus turistlerle açtık. yine turistlerle kapatacağız.Dünya turizminde olduğu gini Türkiye turizminin can simidi aşı oldu. İkincisi ise Antalya'da konaklamada '' Güvenli tatil sertifikası' gerek Rus, gerekse Alman gerekse Avrupalı turistlere güven verdi. 23 Haziran'da Rus turistlerle başlayan Rus turist hareketliliği bu sene havaların güneşli geçmesi ile 13 Kasım'a kadar sürdü. Rus turist hareketliliğinin yıl sonuna kadar tahmin ediyoruz. Bu sezonun Ruslar kadar tatile gelen ülkeleri Almanlar, İngilizler, Polonyalılar, Ukraynalılar, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri, Romanyalılar, Avrupa'da yaşayan Arap ülke vatandaşları,. B u sene pandemide Side çok renkli ve çeşitli milletlerden turisti ağırladı. Çok şükür beklentilerinizin üzerinde turizm canlılığı oluştu.'' dedi.

sidedeki-turizm-002.jpgALMANLAR RUSLARA GÖRE ÜÇ KAT DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ YAPIYOR

          Avrupa ülkeleri içinde alışverişte para harcayan milletin Almanlar olduğunu vurgulayan Ramazan Tecer, ''Alman turistler ekonomik güçlülük bakımından AB ülkesinin amiral gemisi olduğu için hem AB Ülkeleri hemde Rus ve BDT ülkelerine göre daha fazla alışveriş yapıyor. Bir Alman turist  bir Rus turiste göre 3-4 kat daha fazla alışveriş yapıyor.  Alışverişte Almanlar etiket fiyatı üzerinden alırken Ruslar pazarlık yaparak alıyor. '' ifadesinde bulundu.
sidedeki-turizm-001.jpg

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.