• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Side'de yaşlı Alman ağırlamada yüzde 40 kayıp var

Side'de yaşlı Alman ağırlamada yüzde 40 kayıp var
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan: Salgın sonbaharda 20 ile 60 gün arasında tatile gelen yaşlı ve emekli turistlerin Manavgat'a olumsuz etkiledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Yaşlı ve emekli Alman turistlerin Antalya Manavgat destinasyonunda açık olan otellerde yüzde 5'lik artış oldu. Covid 19 korunma tedbirleri sonbaharda 20 ile 60 gün arasında tatile gelen yaşlı ve emekli turistlerin Manavgat'a olumsuz etkiledi.

yasli-alman.jpgPandemi öncesi 10 Eylül'den sonra 300 bin yatak kapasiteli Side-Manavgat turizm destinasyonunda otellerin doluluk oranı yüzde 40-50 seviyesinde olurken 2020'de yeni tip Corona Virüsü (Covid 19) nedeniyle bu rakam yüzde 5 seviyesinde kaldı.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan.JPGTATIL ALıŞKANLıKLARı DEĞIŞTI
Manavgat Titreyengöl Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene 14 Aralık'ta Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) tarafından pandemi ilan edilen yeni tip Corona Virüsü(Covıd 19)'un dünyada insanların tatil alışkanlıklarını değiştirdiğini söyledi.

Bölgeye gelen turist yoğunluğunu yüzde 49'la Alman turistlerin oluşturduğunu anlatan TİSOYAB Hüseyin Aydoğan, yaşlı ve emekli Almanların yazın Antalya'nın nemli ve sıcak havasından olumsuz etkilendiği için Antalya'ya 1 Eylül'den sonra geldiğini söyledi.

tisoyab-baskani-huseyin-aydogan.jpg
20 YıL AYNı OTELIN AYNı ODASıNDA TATIL YAPAN YAŞLı ALMAN ÇIFTLER VAR
Aydoğan şunları anlattı:'' Bölgemizin iklimi ılıman iklim yapısı, sonbahar ve kış aylarında çoğu Akdeniz ülkelerine göre güneşli gün sayısının fazla olması, doğal güzelliği ve kışın fiyatların ucuz olması yaşlı Almanların tatil yapabileceği en cazip destinasyonlardan biri. 20 yıl aynı otelin aynı odasında tatil yapan yaşlı Alman çiftler var. Covid 19 maalesef bu sezon genç, orta yaşlı ve yaşlı Almanları tatil yapmada çekimser yaptı. Bölgemizde Titreyengöl, deniz ve dünyanın nadir kumul ormanı Sorgun Çamlığı ve Side Antik Kent içinde yürüyüş yapma için çok ayrıcalıklı bir yer.

yasli-alman-001.jpgYÜZDE 10-15 ORANıNDA OLMASıNı BEKLIYORUZ
Bu sene yaşlı Almanlarda önemli ölçüde düşüş var. Her yıl bu dönemde yaşlı Alman ağırlayan otellerde doluluk oranı yüzde 40-50 oranında olurdu. pandemi nedeniyle bu sene yüzde 5-8 seviyesinde, bunun önümüzdeki günlerde yüzde 10-15 oranında olmasını bekliyoruz. Bunda en büyük avantajımız konaklama tesislerimizin pandemiyle mücadele DSÖ belirlediği kriterlere A' dan Z'ye uyması, tüm otellerimiz misafir ağırlamada başta sosyal mesafe, otele giriş, asansöre binme, odaya yerleşmede hijyen kurallara uyuyor. Tüm tesislerde pandemi odası var. Alman turistler ülkelerine dönmeden önce 30 Avro vererek Covıd 19 testi oluyorlar. ''
yasli-alman-002.jpg
yasli-alman-003.jpg

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.