• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Side'de turistler denize girdi

Side'de turistler denize girdi
Side'de yazdan kalma günler yaşanarak hava sıcaklığı 20 derece olunca Antik Kent'i gezmeye gelen turistler denize girdi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde hava sıcaklığı 20 derece olunca bazı turistler denize girdi. 5 gündür turizm şehri Manavgat'ta hava sıcaklığı 14 derecede seyrederken, 6 Ocak Pazar günü 20 dereceye yükseldi.




Dünyanın önemli turizm beldelerinden Side'de yazdan kalma günler yaşanınca bazı turistler ailecek denize girdi. Side Antik Kent'i gezmeye gelen turistler Apollon Tapınağı önünde hatıra fotoğrafı çektirken, yerleşik turistler de limanda balık tuttu. Yaşlı turistler ise Side'de kaldıkları otelden çıkarak plajda doğa yürüyüşü yaptı.

 

Antalya'ya, eşi ve 4 çocuğu ile birlikte Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER)'in bir aylık Türkçe kursuna geldiğini belirten Michael Grosse Bley, Frankfurt'a dönmeden önce geldikleri Side Antik Kent'i ailecek ziyaret ettiklerini ifade etti.



Antik şehri gezerken hava sıcaklığın iyi olmasından ötürü çocukları Davut, Yahya, Raphael ve Hannah ile birlikte denize girmeye karar verdiklerini ifade eden Michael Grosse Bley, eşi ve çocukları ile birlikte denizde yüzerek ve güneşlenerek güneşli havanın tadını çıkardıklarını söyledi. Bley, "Frankfurt'ta şehir karlar altında iken Side denize giriyoruz. Ailecek güneşli havanın tadını ailecek denize girerek çıkardık. Almanya'da bir boya şirketinde müdür olarak çalışıyorum. Şirket bünyesinde Antalya'ya bir aylığına Türkçe kursuna geldim. Türkleri çok sevdiğim için çocuklarımın ikisinin ismini Yahya ve Davut verdim. Türkiye gerçekten de çok güzel bir ülke. Side'de denize girerek 12 yıl önceki günlerin nostaljisini yaşadım" diye konuştu.

 

Öte yandan, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Bölgesel Tahmin Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, Manavgat'ta 11 Ocak 2008 tarihine kadar en düşük hava sıcaklığı 6 derece, en yüksek hava sıcaklığının ise 19 derece olacağı belirtildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.