• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Side'de Giritliler Evi, Müze Özendirme Ödülü'' aldı

Side'de Giritliler Evi, Müze Özendirme Ödülü'' aldı
Manavgat Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Müze Özendirme Yarışması’nda Giritliler Kültür Evi projesiyle ödül kazandı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE/MANAVGAT/ANTALYA - Manavgat Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Müze Özendirme Yarışması’nda Giritliler Kültür Evi projesiyle ödül kazandı. Manavgat Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Müze Özendirme Yarışması’nda Giritliler Kültür Evi projesiyle ödül kazandı.

sidede-giritliler-evi,-003.jpg

Tarihi Kentler Birliği’nin iyi müzecilik örneklerini özendirmek, yerel yönetimlerin müze uygulamalarında önder olma ve koruma bilincini yaratma rollerini öne çıkarmak amacıyla 2016 yılından bu yana gerçekleştirdiği Müze Özendirme yarışmasında Manavgat Belediyesi, “Göç Müzeleri” dalında Giritliler Kültür Evi ile ödül almaya hak kazandı.

sidede-giritliler-evi,-001.jpg
sidede-giritliler-evi,-002.jpg
sidede-giritliler-evi,-003.jpgBirçok belediyenin katıldığı yarışmada ödül aldıkları için mutlu olduklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side’nin eşsiz ve köklü bir kültüre sahip olduğunu vurgulayarak bu mirası Manavgat Belediyesi olarak yaşatarak gelecek kuşaklara aktardıklarını belirtti.

sidede-giritliler-evi,.jpg

Başkan Şükrü Sözen, “ Tarihi Kentler Birliği’nin Müze Özendirme yarışmasında Manavgat Belediye’mizin Göç Müzeleri kategorisinde ödüle layık görülmesini bizleri onurlandırdı. Side’mizle özleşen Girit kültürünü, turizm ve gelecek kuşaklarla paylaşmak ve aktarmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin ödülünü tüm Manavgat halkımız adına almak da bizler için büyük gurur sebebi. Manavgat Belediye’miz tarihimize ve geleneklerimize sahip çıkan projeleri hayata geçirmeye devam edecektir” dedi.

sidede-giritliler-evi,-004.jpg

7 asır yaşamın olmadığı Side Antik Kent'tte Osmanlı Padişahı 2'nci Abdulhamid'in Girit Adası'ndaki Türkleri Antalya Limanı'na getirerek 19'ncu yüzyılın ortalarında oğlu Şehzade Mehmet Selim ismine Side'de kurduğu Selimiye köyü ile antik kentte Giritlilerin hayatı başlar. Side(Selimiye'de) Osmanlı döneminin sivil mimari yapısını günümüze taşıyan ve bugün yüzde 80'ni turizmde kullanılan 110 Cumbalı Osmanlı evi bulunuyor.

sidede-giritliler-evi,-005.jpg
sidede-giritliler-evi,-007.jpg
sidede-giritliler-evi,-008.jpg
sidede-giritliler-evi,-009.jpg
 

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.