• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 30 °C

Side, Efes'ten sonra ikinci kültür ve tarih zengini destinasyondur

Side, Efes'ten sonra ikinci kültür ve tarih zengini destinasyondur
Başkan Şükrü Sözen,Türkiye'de İzmir Efes'ten sonra ikinci, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptindeki turizmin Side'de hayat bulduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT-
Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye turizminin önemli destinasyonları ndan biri olan Side  Antik Kentte kaçak  yapıların yıkılmasıyla  Osmanlı döneminin 100'ün üzerindeki  Osmanlı dönemi Cumbalı evlerinin gün yüzüne çıktığını söyledi.
Başkan Şükrü Sözen,Türkiye'de İzmir Efes'ten sonra ikinci, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptindeki turizmin Side'de hayat bulduğunu söyledi.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-003.JPGmanavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-004.JPG Side'de çarpık, kaçak ve tarihin ören yerinin silüetini  bozan yapıların yıkılması ile Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı'nın son döneminin sivil, estetik mimari yapısını günümüze taşıyan yapıların gün yüzüne çıktığını belirten Başkan Şükrü Sözen, ''Side İzmir  efes'ten sonra kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımda çok önemli turizm merkezlerinden biri. 1947 yılında kazı çalışmasına balanılan ve bugün Side Müzesinde sergilenen eserlerin gün yüzüne çıkmasında  emeği bulunan merhum Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfit Mansel ile ülkemizin ilk kadın arkeoloğu Prof. Dr. Jale İnan'a minnet ve şükran borçluyuz. '' dedi. 

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-005.JPG

      ORDİNARYÜS ARİF MÜFİD MANSEL İLE PROF. DR. JALE İNAN  MİNNET  BORÇLUYUZ.

          Tarihçiler ve gezginlerin Side Antik Kentte bulunan  Roma dönemi eserlerinin  İtalya Roma'da bile olmadığını dile getirdiklerini ifade eden Şükrü Sözen, ''Uzun yıllar hiç yerleşimin olmadığı Side Yarımadasında ilk yerleşim Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamid'in  Side'de oğlu Şehzade Selim Adına kurduğu Selimiye köyüne 150 yıl önce  Giritli göçmenleri  yerleştirmesi ile başlar. Dünyada bir tarihi ören yerinde hem yerleşimin olması hemde turizmi aktif bir şekildiği tek yer Side. Side 'yi Side yapan deni, kum ve güneş turizmi konseptinde turistik 5 yıldızlı çok sayıda oteli olması değil. Tarihi ve kültürel ve arkeolojik varlık zenginliğidir. Bizde bu emaneti gözümüz gibi koruyarak gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. '' diye konuştu.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-007.JPG

Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.