• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Side Apollon Tapınağı 2200 yıldır gün batımı sihriyle büyülüyor

Side Apollon Tapınağı 2200 yıldır gün batımı sihriyle büyülüyor
Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistin üçte ikisinin ziyaret ettiği Manavgat Side Antik Kentte dünyaca ünlü 2200 yıllık Apollon Tapınağı'nda gün batımı yerleşik yabancılar ile turistleri büyülüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Nişanlananların, evlenenlerin, doğum günü kutlayanların, doğum günü kutlayanların, evlenmek isteyenlerin ve aşıkların uğuruna inanarak gün batımında fotoğraf çektirdikleri Side Antik Kenti’nin 2200 yıllık Apollon Tapınağı hala sihrini koruyor.

side-apollon-tapinagi--003.jpg
side-apollon-tapinagi--004.jpgDOLUNAYDA MUHTEŞEM GÖRÜNTÜ
Her yıl 5 milyon turistin tatil yaptığı Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistin üçte ikisinin ziyaret ettiği Manavgat Side Antik Kentte dünyaca ünlü 2200 yıllık Apollon Tapınağı'nda gün batımı yerleşik yabancılar ile turistleri büyülüyor. Özellikle Side Portikli yolunda ayın en güzel haliyle tarihi buluşturan dolunay görüntüsü ören yerine ayrı bir güzellik katıyor.


side-apollon-tapinagi--006.jpgDOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN TAPıNAK
Fotoğraf sanatçısı Hadi İlyas Uyar, dünyada St.Petersburg, Finlandiya Helsinki’den sonra dünyada en güzel gün batımının olduğu yerlerden birinin Side Antik Kenti’nde Apollon Tapınağı olduğunu söyledi.
Antik dönemde Side Antik Kenti’nde bulunan Athena ve Apollon Tapınağı'nın özellikle güneşin doğuş ve batışına göre milimetrik mimari düşünceyle inşa adildiğinin ileri süren Hadi İlyas Uyar “Tarih boyunca böyle yapılar doğayla bütünleşerek görkemli hale getirilerek etkileyici olması hedeflenmiştir. Apollon Tapınağı’da doğanın gücüyle mabedi buluşturan görüntüsüyle sihirli bir anıt olarak yerli yabancı turistlerin uğurlu tapınağı olarak geçmişiri koruyor” şeklinde konştu.
 

side-apollon-tapinagi--007.jpgMUHTEŞEM VE BÜYÜLEYICI
Hadi İlyas Uyar şöyle devam etti: 'Tatile gelen turistler ile yerleşik yaşayan Alman ve Avrupalılar ile evlenen yerli ile yabancı evlenen gelin ve damatlar kalıcı bir anı olmak için Apollon Tapınağı'nda fotoğraf çektiriyor. Side Antik Kentte Portikli Yol ay ışığında da muhteşem bir görünümü Side'nin gün batımı da muhteşem bir büyüleyiciliği var.”

Bu haber toplam 4149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.