• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Sıcak hava bunalttı: Antalyalılar denizden çıkmıyor!

Sıcak hava bunalttı: Antalyalılar denizden çıkmıyor!
Sıcak ve nemli havadan bunalanlar soluğu Antalya'nın ünlü Konyaaltı Plajı'nda alıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya'da son bir hafta içinde hava sıcaklığı ve nemli hava turizm kentinde yerli halkı, yerleşik yabancıları ve tatile gelenleri bunaltıyor. Sıcak ve nemli havadan bunalanlar ise soluğu Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda alıyor. Bazi aileler ise denizde gün boyu ve sabaha kadar kalmak için sahile kamp çadırı kuruyor. Antalya'da 9 yıldır yerleşik yaşayan Rus asıllı hemşire Natali Ahmedov, '' Antalya'da son bir hafta içinde hava sıcaklığı çok arttı. Akşamlarıda nemli havadan uyunmuyor. nefes darlığı rahatsızlığı olduğu için klimayı açmak istemediğim için gün içinde ve akşamları eşim ve çocuklarımla denize gece geç saatlere kadar denizde kalıyor uz. dedi. .

antalyalilar-denizde.jpgantalyalilar-denizde-.jpgKONYAALTI PLAJI ADETA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ
Antalya Barosuna kayıtlı Avukat Kerim Duman, yazın Antalya sıcağı ve nemli havada rahatlamanın yolunun denize girmek olduğunu söyledi.Hukuk bürosunda işi biter bitmez soluğu Konyaaltı sahilinde aldığını kaydetti. Avukat Kerim Duman, ''Hava sıcaklığı nemli hava son bir haftadır Antalyalıları bunalttı. Yerli halk, turistler ve farklı milletlerden yerleşik yabancılar soluğu plajda alıyor. Konyaaltı Plajı öyle bir plaj oldu ki ; adeta Birleşmiş Milletler(BM) gibi her ülkeden her milletten insan denize giriyor. ' ifadesinde bulundu.

antalyalilar-denizde-001.jpgantalyalilar-denizde--001.jpgİSİLİK VE PİŞİĞİN İLACI: DENİZ SUYU

Öte Yandan Uzmanlar ,Antalya'da sıcak ve nemli hava bağlı çocuklarda ve yetişkinlerde pişik ve isilik oluşmasına bağlı eb iyi tedavi yolunun deniz suyu olduğunu söylüyor. Manavgat Devlet Hastanesi çocuk Hastalıkları Doktoru Mehmet Kuru, '' Çocuklarda terlemeye ve sıcak havaya bağlı oluşan isilik ve pişiğe karşı en iyi tedavi yolunun deniz suyu. Çocukları anne ve babaları denizde, deniz suyu ile buluşması halinde çocuklarda isilik ve pişik kalmaz.'' diye konuştu

Bu haber toplam 2669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.