• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Sezonun seyrini Alman ve Avrupalı turistler belirleyecek

Sezonun seyrini Alman ve Avrupalı turistler belirleyecek
TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan: Pandemi döneminde Antalya turizminin can suyu veren millet Ruslar olmuştu. Antalya turizmi için bu sezon tek seçenek var oda; Alman,

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması ve başkent Kiev'i bombalaması ve savaşın üzerinden bir ay geçmesi üzerine Antalya turizmciler Rus ve Ukraynalı turistlerden bu sezon umudunu kesti. Turizmciler Rus,Ukrayna Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT)ve Polonyalı turistlerden umudunu kesince Alman, Avrupalı ve İskandinav yalı turistlere yöneldi.

tisoyab)-baskani-huseyin-aydogan-002.jpg

 Titreyengöl -Sorgun Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan," Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya saldırması Antalya'da bu sezon Rus ve Ukraynalı turisti sıfırladı.Pandemi döneminde Antalya turizminin can suyu veren millet Ruslar olmuştu. Antalya turizmi için bu sezon tek seçenek var oda; Alman, Avrupalı ve tatil süresince alış veriş potansiyeli yüksek olan Kuzey Avrupa ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistler ile İngiliz turistler. Manavgat özelinde pandemi öncesi bölgemize gelen turistlerin yüzde 45'ni Almanlar, yüzde 28'ni Ruslar, yüzde 9'nu İngilizler, yüzde 5,5'ni Hollandalılar,yüzde 4'nü Belçika, Lüksemburg ve Avusturyalı turistler ve yüzde 3'nü ise İskandinav ülke vatandaşları oluşturuyor." dedi.

Bu sezon otellerin doluluk oranını yüzde 85 oranında Alman ve İngiliz turistlerin belirleyeceği vurgulayan Hüseyin Aydoğan, " Rusya'ya karşı başta Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi (AP), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (PACE)'nin ağır yaptırımları karşısında Rus para birimi Ruble'nin çok büyük oranda değer kaybetmesi Rusların Antalya'ya tatile gelmesini çok zorlaştıracak.Zaten Ukraynalılar kıt kanaat birimleriyle tatile geliyordu. Savaşla buda sona ereceğe benziyor. Geriye 40 yıldır Antalya düzenli tatile gelen Almanlara çekmemiz lazım." ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.