• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sezonluk hayvan sevgisi

Sezonluk hayvan sevgisi
Turistlere şirin görünmek için beslenen köpeklerin turizm sezonunun bitmesinin ardından öldürüldüğü öne sürüldü.

Muğla ve Antalya başta olmak üzere Güney sahillerindeki birçok turistik beldede yüzlerce köpek zehirlenerek öldürüldü. Turistlere şirin görünmek için beslenen köpeklerin turizm sezonunun bitmesinin ardından öldürüldüğü öne sürüldü.

 

Fethiye'de alışveriş için markete giren Alman Tousten Schulze'in rotweiler cinsi köpeği zehirlenerek öldürüldü. Schulze, üzüntüsünü "O benim bebeğimdi," diyerek dile getirdi.

 

Sezonluk sevgi

 

Turistlere şirin görünmek için beslenen köpeklerin turizm sezonunun bitmesinin ardından öldürüldüğü iddia edildi.

 

Yüzlerce köpek öldürüldü

 

Muğla ve Antalya başta olmak üzere Güney sahillerindeki birçok il ve ilçede yüzlerce köpek zehirlenerek öldürüldü. Muğla'nın Marmaris vee Fethiye ilçelerinde, son bir hafta içinde meydana gelen iki ayrı olayda 28 köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi.

Bunlardan altısı öldü. Antalya Kemer'de de her yıl binlerce Türk ve yabancı turisti ağırlayan, kayaların arasında kendiliğinden yanan ateşleriyle ünlü Ulupınar (Çıralı) Köyü'nde son üç gün içinde, yedi aylık Çakıl ve üç yaşındaki Paşa adlı Golden Retriever cinsi köpekler ile 2 yaşındaki Sezar adlı kaniş tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldü.

Hayvanların sahipleri Fatma Gürer, Şaziye Sünbelli ve Gülayşe Göktaş,olaya tepki gösterdi.

Fatma Gürer "Bu köyde hayvan katliamı olur. Sahipli kedi ve köpeklerin yanı sıra doğadaki kuş, kaplumbağa ve bukalemunlar da zehirlenip öldü. Bunu yapanlar belli kişiler. Niye yaptığını sorduğumuzda ya 'Senin köpeğini isteyerek öldürmedim,' ya da 'Tavuğumu kovaladı,' derler" dedi.

 

Güya 'Şirinlik' yapıyorlar

 

Kemer Veteriner Polikliniği'nin sahibi Ümit Yürekli, bölgede her yıl tarım ilacı kaynaklı ve bilinçli zehirleme vakalarıyla karşılaştıklarını belirterek "Özellikle işyeri sahipleri, yazın turistlere şirinlik yapsın diye satın alıp dükkanın önüne köpeği bağlar, sezon bitince de götürüp Ulupınar'a bırakır veya anneliği tatsın diye köpeği yavrulatırlar. 8- 9 yavru doğunca onları da götürüp oraya bırakırlar. Orada hayvan nüfusu artınca da her yıl kış başında zehir atanlar olur. Üstelik de bunu yapanlar, duyguları olan canlıları öldürdüklerinin bile bilincinde olmadıklarından rahatlıkla da üstlenirler," şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.