• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Sezon bitiminde 120 bin turizm çalışanının %90'ı işsiz kalacak!

Sezon bitiminde 120 bin turizm çalışanının %90'ı işsiz kalacak!
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Manavgat'ın 15 Kasım'da turizm sezonu bitince ''sessiz şehre'' döndüğünü söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA-
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,pandemi öncesi her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan konaklamada yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ın 15 Kasım'da turizm sezonu bitince ''sessiz şehre'' döndüğünü söyledi. Sözen, Türkiye'ye tatile gelen turistlerin yüzde 17'si, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin yüzde 35'ni misafir ettiğini bildirdi.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-056.jpg

MANAVGAT SEZON BITINCE SESSIZLIĞE BÜRÜNÜYOR.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şunları anlattı:' Antalya'da 429 beş yıldızlı otelin 235'i Manavgatta.Manavgat 4/a'lı sigortalı 120 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. Manavgat 5 milyon turisti misafir etmeye bağlı ülke ekonomisi 4,5 milyar Dolar döviz girdisi sağlıyor. Yazın turizm hareketliliği nedeni ile cıvıl cıvıl olan Manavgat sezon bitince sessizliğe bürünüyor. Sezonda 120 bin turizm çalışanın sezon bitiminde kışın otellerin yüzde 90'nı kapanıyor ve işsiz kalıyor. Kışın turizm çalışanı 5-6 işsiz kalıyor. Kışın sessiz şehir olan Manavgat'ın çok acilen Organize Sanayi Bölgesi, bazı üretimler başlamalı. Kışın 5 ay işsiz kalan turizm çalışanı ne yiyip ne içecek?. TUİK'in enflasyon rakamı bile yüzde 79,6, ENAG'a göre ise yüzde 160. Kışın işsiz kalan turizm çalışanı bu enflasyonda nasıl barınacak.'

turizm-calisani-006.jpgGELECEĞE AIT ÖNGÖRÜSÜZLÜK VAR
Yüksek enflasyon ve Türk Lirasının Euro ve Dolar karşısında yüksek oranda değer kaybetmesi nedeniyle geleceğe ait öngörüsüzlük olduğunu vurgulayan Başkan Şükrü Sözen,'' Bu öngörüsüzlük ve belirsizlik her alanda sürüyor. Manavgat'a taşıt köprüsü yapımı için 4 defa ihaleye çıkardık; bu ekonomik belirsizlik nedeniyle ihaleye katılan olmadı. Sonra bir firma ihaleyi aldı. Belirsizlik öyle büyükki geçen 7,5 lira olan mazoyun litresi bugün 30 liraya dayanmış. Her şey 4 kat artmış. Çiftçi tarlasına atılacak gübre parası bulamıyor'' dedi.
turizm-calisani-008.jpg

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.