Zurna Festivaline köçekler ve Hüsnü Şenlendirici renk kattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası ZurnaZen Festivalinin ikinci günü Marmaris’te 19 Mayıs meydanında düzenlendi.

MARMARİS- Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası ZurnaZen Festivalinin ikinci günü Marmaris’te 19 Mayıs meydanında düzenlendi.

Dünya’da sadece Muğla’da yapılan Zurna Festivali olma özelliği taşıyan Zurna Zen Festivalinin ikinci günü zurna ustaları, halk oyunları ve Hüsnü Şenlendirici’nin klarnet konseri ile son buldu.
 Festivalin sanat danışmanı Ünal Yürük "Geçtiğimiz yıllarda Çin'den dahi gelen olmuştu, Zurna’nın geniş bir coğrafyada bilindiğini gördük. Bu akşam da İspanya’dan, Makedonya’dan, Bulgaristan'dan ve Azerbeycan’dan gelen zurna ustalarımız var.  Bu kültürün tanınması çok gurur verici” dedi.
  Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici'nin çaldığı müziklere seyirciler oynayarak katılırken, konser alanına HES kodu ve PCR testi sorgulanarak giriş izni verildi.
  Uluslararası ZurnaZen Festivaline 17i Türk 4’ü yabancı toplam 21 zurna sanatçısı katıldı. Türkiye dışından Bulgaristan’dan Demir Kurtov Azerbaycan’dan Fagan Alasgarov, Makedonya’dan Abdı Sulımanov ve İspanya’dan Manuel Sabate Benanch katılıyor.
  ZurnaZen Festivali Marmaris’ten sonra  Datça ve Milas ilçelerinde devam edecek.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi