Zorlu Center’da 1 yıllık kira peşin

Rezidans, otel, ofis ve alışveriş merkezinden (AVM) oluşan Zorlu Center, hiç kuşkusuz İstanbul’un en gözde mekanlarından biri olacak.

İSTANBUL- Zorlu Holding’in İstanbul Zincirlikuyu’da inşa ettiği Zorlu Center’da inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Rezidans, otel, ofis ve alışveriş merkezinden (AVM) oluşan kompleks, hiç kuşkusuz İstanbul’un en gözde mekanlarından biri olacak. Nitekim birçok perakende zinciri burada mağaza açmak için uzun süredir adeta birbirleriyle yarışıyor. Mağaza kiralamak için yüksek tutarları gözden çıkaran perakendeciler, bunun yanında öne sürülen bazı şartları da gözü kapalı kabul ediyor. Bunlardan biri de bir yıllık kiranın peşin ödenmesi.

KİRALAMA ÇALIŞMALARI HALEN SÜRÜYOR
AVM’lerde peşin kira alınma yöntemi uzun süredir uygulanmıyordu. Zorlu Center’la birlikte bu uygulama tekrar gündeme gelmiş oldu. Perakende sektöründe sıkça rastlanan hava parası ise Zorlu Center’da yok. Önümüzdeki ağustos veya eylül ayında açılması beklenen AVM’de mağaza kiralama çalışmaları halen sürüyor.
Kira sözleşmesini imzalayan firmalardan biri de küçük ev aletleri ve mutfak eşyaları alanında faaliyet gösteren Esse. Türkiye genelinde 100 mağazası bulunan Esse’nin Zorlu Certer’daki mağazası 350 metrekare. Esse Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali, bir yıllık kiranın peşin alınmasını normal karşılıyor. Çünkü Şeftali’ye göre bu AVM’deki mağazalar yüksek miktarlarda ciro elde edecek. Şeftali’nin hesabına göre Esse mağazasının aylık cirosu en az 350 bin TL olacak. Bu durumda 200 mağazanın bulunacağı Zorlu Center’ın para basacağını söylemek herhalde yanlış olmaz.

Manşetler

Alaçatı Marina'nın sahibi konkordato ilan etti
Havalimanlarında dijital gümrük dönemi başladı
Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim