Zeka Oyunları Buluşması baba ve çocuklarıyla buluşturdu

Perşembe günü başlayan etkinlikte çocuklar, çeşitli turnuvalarda kıyasıya mücadele etti, felsefe ve matematik atölyelerinde aklın sınırlarını zorlayan sorular sordu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği Akıl ve Zeka Oyunları Buluşmasıyla çocuklar, sudoku, mangala gibi oyunlarla, felsefe ve matematik atölyeleriyle yeteneklerini nasıl geliştirebileceklerini öğrendi.

Düşünme, algılama, mantık yürütme, karar verme ve problem çözme yeteneklerini geliştiren satranç, sudoku, mangala gibi oyunları çocuklarla tanıştırmayı amaçlayan Akıl ve Zeka Oyunları Buluşması, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Perşembe günü başlayan etkinlikte çocuklar, çeşitli turnuvalarda kıyasıya mücadele etti, felsefe ve matematik atölyelerinde aklın sınırlarını zorlayan sorular sordu.

Akıl ve Zeka Oyunları Buluşmasına katılan çocuklardan Aylin Ayan, etkinlikte çok güzel oyunlarla tanıştığını belirterek “Hepsi zeka oyunu. Kendimizi geliştirmek için oynuyoruz” dedi. Deniz Oğuz ise etkinliği “Okuldan çok farklı” diyerek anlatırken “Okulda gelişimine katkıda bulunacağına eminim” dedi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Akıl ve Zeka Oyunları Buluşmasını Belediye Başkanı Ümit Uysal da ziyaret etti.  Başkan Uysal, Türk zeka oyunu olan ve ‘köçürme’ olarak da bilinen mangala oynadı, çocukların oyun masalarına konuk oldu.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi