Zabıta denetimleri artırdı

Turgutreis Belediyesi zabıta ekiplerince sıklaştırılan çevre denetimlerinin yaz sezonu boyunca da aralıksız süreceği öğrenildi.

Derya Duysak-Türkiye Turizm


BODRUM- Turistik beldelerden Turgutreis’te, Belediyeye bağlı Zabıta Ekipleri yaklaşan yaz sezonu öncesinde halkın sağlığını korumak amacıyla iş yerlerinde ruhsat denetimi, havuz, kuyu, derlerde ilaçlama, Internet cafelerde yaş kontrolü, eğlence mekanlarında saat sınırı kontrolleri  ile beldede her türlü çevre denetimlerini artırdı. Turgutreis Belediyesi zabıta ekiplerince sıklaştırılan denetimlerin yaz sezonu boyunca da aralıksız süreceği öğrenildi.

Yaz aylarında nüfusu 300 bine ulaşan turistik merkezlerden Turgutreis’te, zabıta ekipleri özellikle her türlü iş yeri ve turistik tesislerde ruhsat denetimlerini artırdı. Ruhsatsız iş yerlerine yapılan tebligatlarda en kısa süre içinde iş yeri sahiplerinin yasal sorumluluklarını yerlerine getirmeleri gerektiği belirtildi.

 



Eğlence yerleri de denetleniyor Zabıta Ekipleri iş yerlerindeki ruhsat denetimlerinin yanı sıra beldedeki restoran, cafe, bar ve türkü evi tarzındaki eğlence yerlerinin kapanış saatlerini de sıkı denetim altına aldı. Özellikle canlı müzik yapan bar ve türkü evlerinin yaz ve kış aylarında saat 04.00’e kadar kapalı alanlarda müzik yayını yapmalarına izin verildiği ancak kapanış saatlerine uymayan işletmelere gerekli yasal para cezalarının uygulanacağı belirtildi.

 

Internet cafeler gözlem altına Turgutreis’te bulunan Internet cafeler ve oyun salonlarına gün boyu denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, özellikle oyun oynamak amacıyla işletmeye gelen çocukların 12 yaş sınırına ve yanında velisi bulundurma konularında kontroller gerçekleştirdi. İşletmelere gerekli uyarılarda bulunuldu.

 

Havuz, kuyu, dereler ilaçlanıyor halkın sağlığını korumak amacıyla, beldedeki havuz, kuyu, dere ve su birikintilerinde ilaçlama çalışmalarına hız veren Zabıta Ekipleri tarafından, ayrıca havaların ısınmasıyla birlikte artan sinek ve böceklere yönelikte ilaçlamaların artarak devam edeceği öğrenildi.

 

Yazgan “ Ekip sayısını artırdık “  Öncelikli hedeflerinin halkın sağlığını korumak olduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Zabıta ekiplerince günde çift ekip denetim ve rutin çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Tüm iş yerleri, cafe, turistik tesis, bar, otel,oyun salonlarında iş yeri sahiplerinden gerekli yasal kurallara uymalarını sağlıyoruz. Denetimlerimiz yaz sezonu öncesinde artarak devam edecek, yasal prosedürleri uyguluyoruz  halkın sağlığı ve güvenliği bizim için önce geliyor” dedi. 

Manşetler

Türk turistler İspanya’da harcama rekoru kırdı
Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz
Savaş havacılığı vurdu: Bilet fiyatları fırladı, iflas uyarısı geldi