Yunanıstan uçaklarını satıyor

Savunma Bakanı Evangelos Venizelos, tasarruf önlemlerini arttırmak zorunda kalarak, elindeki yolcu uçaklarını da elden çıkaracağını bildirdi.

ATİNA- IMF´den 110 milyarlık yardım paketinin geri ödemeleri için geçiktirme izni istemek zorunda kalan Yunanistan devleti, tasarruf önlemlerini daha da arttırmak zorunda kalarak, elindeki yolcu uçaklarını da elden çıkartmaya karar verdi.
Hürriyet´te çıkan habere göre Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos, 2011 yılı bütçe görüşmelerinin ardından devlete ait dört Airbus uçağının yanısıra aralarında casinoların da bulunduğu bazı gayrimenkulleri de satmak istediklerini açıkladı.
Ayrıca bazı demiryollarının ve maden ocaklarının da satışa çıkarılacağını ekleyen Venizelos, dört Airbus uçağının ihale yoluyla satılacaklarını açıklayıp „A 340 tipinden bu dört Airbus uçağı uluslararası bir ihale yoluyla satılacaktır. İhalenin 2011 yılının ilk çeyreğine doğru sonuçlanacağı planlanmaktadır“ dedi.
Yunanistan ayrıca toplam 7 askeri hastane kapatacağını açıkladı. Bunların ikisi, Yunanistan´daki Türk azınlığının yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesinde bulunan İskeçe ve Demotika şehirlerinde yer almaktadır.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri