Yunanistan Türk turistler için adalarda vergiyi indirdi

Yunanistan’ın ada halklarının yaşamını kolaylaştırmak ve daha çok Türk turisti çekebilmek amacıyla başlattığı uygulama bugünden itibaren başladı.

ATİNA -  Yunanistan Ege’deki 24 turistik adada yüzde 30 olan KDV indirimi gerçekleştirdi. Yunanistan’ın ada halklarının yaşamını kolaylaştırmak ve daha çok Türk turisti çekebilmek amacıyla başlattığı uygulama bugünden itibaren başladı.
Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Türkiye’ye yakın olan 24 turistik adada yüzde 30 olan KDV’yi bugünden itibaren ciddi oranda indirdiği belirtildi. Nüfusu 20binin altında olan adalarda yaşamı kolaylaştırmak, daha çok Türk turisti adalara çekmek için başlatılan uygulamanın turizmciye ve esnafa nefes aldıracağı belirtildi.

Adalarda birçok ürününde KDV %17'ye, bazı ürünler için %9'a ve özel kategoriler için %4 veya %3'e düşürüldüğü belirtildi.
İndirimli KDV'nin uygulanacağı 24 ada şunlardır: (Eşek Adası) Agathonisi, Agios Efstratios, Astypalaia, Ikaria, Kilimli (Kalymnos), Kerpe ( Karpathos), Kasos, İstanköy (Kos), Lipsi, Leros, Midilli (Lesvos), Limnos, Kızılhisarlı (Megisti), İncirli ( Nisyros), Oinousses, Patmos, Semadirek, Sisam (Samos), Sömbeki (Simi), Tilos, Fournoi, Chalki, Sakız Adası, Psara.

Manşetler

Boot Düsseldorf 2026, mottosu ‘’Suyu Seviyoruz‘’
Alman turistlerin harcaması 1500 Euro'dan 1100'e düştü!
 Uçansu Şelalesini 11 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti
AB giriş-çıkış sistemiyle 100 kimlik dolandırıcısı yakalandı
Techno 293 şampiyonaları Foça’da düzenlenecek
İspanya'ya ‘Avrupa’nın En İyi Turizm Destinasyonu’ ödülü
Alsancak Limanı, kruvaziyer ve yolcu taşımasına ayrılmalı
Aşırı turizme karşı 2026'da diğer şehirler çıkış yaptı
Elmalılı Hamdi Yazır Müzesini 13 bin kişi ziyaret etti
2025 yılında Antalya'ya 17 milyon 122 bin 548 turist geldi