Yunanistan Türk turistler için adalarda vergiyi indirdi

Yunanistan’ın ada halklarının yaşamını kolaylaştırmak ve daha çok Türk turisti çekebilmek amacıyla başlattığı uygulama bugünden itibaren başladı.

ATİNA -  Yunanistan Ege’deki 24 turistik adada yüzde 30 olan KDV indirimi gerçekleştirdi. Yunanistan’ın ada halklarının yaşamını kolaylaştırmak ve daha çok Türk turisti çekebilmek amacıyla başlattığı uygulama bugünden itibaren başladı.
Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Türkiye’ye yakın olan 24 turistik adada yüzde 30 olan KDV’yi bugünden itibaren ciddi oranda indirdiği belirtildi. Nüfusu 20binin altında olan adalarda yaşamı kolaylaştırmak, daha çok Türk turisti adalara çekmek için başlatılan uygulamanın turizmciye ve esnafa nefes aldıracağı belirtildi.

Adalarda birçok ürününde KDV %17'ye, bazı ürünler için %9'a ve özel kategoriler için %4 veya %3'e düşürüldüğü belirtildi.
İndirimli KDV'nin uygulanacağı 24 ada şunlardır: (Eşek Adası) Agathonisi, Agios Efstratios, Astypalaia, Ikaria, Kilimli (Kalymnos), Kerpe ( Karpathos), Kasos, İstanköy (Kos), Lipsi, Leros, Midilli (Lesvos), Limnos, Kızılhisarlı (Megisti), İncirli ( Nisyros), Oinousses, Patmos, Semadirek, Sisam (Samos), Sömbeki (Simi), Tilos, Fournoi, Chalki, Sakız Adası, Psara.

Manşetler

İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi
Türkiye’nin “erimeyen” dondurmasının sırrı: Orkide