Yunanistan, kulüplere finansı kesti

Yunanistan'da hükümetin futbolda fanatizmi engellemek amacıyla kulüplere finansı kesme kararı aldığı bildirildi.

ATİNA - Yunanistan'da hükümetin futbolda fanatizmi engellemek amacıyla kulüplere finansı kesme kararı aldığı bildirildi.
Yunan basın-yayın organları, özellikle son dönemdeki karşılaş malarda sahne bulan şiddet olayları sonrasında, hükümetin, Süper Lig, 2. ve 3. liglerin kulüplerine, stadlarda şiddete karşı çözüm bulununcaya kadar ödeneklerin verilmemesini kararlaştırdığını duyurdu.
Yunan futboluna sağlanan finansın yıllık 40 Milyon Avro tutarında olduğu belirtilen haberlerde, bunun 23 milyon Avro tutarındaki bölümünün Süper lig takımlarına verildiği kaydedildi.
Atina'da son olarak geçen 21 Mart'ta, Panathinaikos Atina ile Pire Olimpiyakos arasında oynanan karşılaşmada çıkan olaylarda 24 kişi yaralanmıştı.
Karşılaşma öncesinde Panathinaikos taraftarı Olimpiyakos ekibini taşıyan otobüse molotof kokteyli atarken, maç sırasında da elinde maytap patlayan stat güvenlik görevlisinin iki parmağı kopmuştu. Toplam 24 kişi ise çeşitli yanıklar ve ufak yaralanmalar ile tedaviye alınmıştı.
Taraftarlar ile güvenlik ekipleri arasında da Atina'nın çeşitli semtlerinde bütün gece süren arbedeler yaşandığı açıklanmıştı.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu