Yükselişi hızlanan dolar/TL’de 23 seviyesi aşıldı

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından yükselişi hızlanan dolar/TL’de 23 seviyesi aşıldı.

ANKARA- Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından yükselişi hızlanan dolar/TL’de 23 seviyesi aşıldı.
İktidar, uzun süredir düzenlemeler ve Merkez Bankası’nın ‘arka kapı’ satışlarıyla dövizi baskı altında tutmaya çalışıyor. Bu durum piyasada ikili bir fiyat oluşmasına yol açtı. Seçimler sonrasıysa kurdaki hareketlenme durdurulamıyor.

Dolar/TL gece saatlerinde sığ piyasalarda 22,33’ü görmüştü. Piyasaların açılmasıyla birlikte kur 22,85 seviyesine fırladı. Artışını sürdüren dolar/TL, 23 seviyesini de aştı. Dün kapanış 21,61 seviyesindeydi. Yani yükseliş yüzde 6,3’ü aştı. Avro/TL tarafındaysa 25 sınırı zorlanıyor. Kur şu an 24,77 seviyesinde.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı