NEW YORK - Delta Hava Yolları’nın askerlerden bagaj farkı alması büyük tepkilere yol açtı. YouTube’a taşınan tepkiler, dev havayolu şirketi Delta ‘ya geri adım attırdı.
Radikal ‘de yer alan habere göre, Delta Hava Yolları Amerikalı askerlerden “bagaj farkı” olarak bavul başına 200 dolar ücret alınca, YouTube üzerinden isyan çıktı. Delta Havayolları ise, sosyal medyadaki tepkiler üzerine politika değişikliği yapmak zorunda kaldı ve bundan sonra askerlerden fark alınmayacağını açıkladı.
Afganistan’dan ülkelerine dönen 34 Amerikalı asker, iç hat uçuşları için Delta Havayollarında bilet ve bagaj işlemlerini yaptırırken sürprizle karşılaştılar. Kesin dönüş yaptıkları için her askerde en az 4 bavul oduğunu gören Delta görevlileri, bagaj başına 200 dolar fark aldı. Bunun üzerine olayı anlatan ve Delta’yı kınayan bir video hazırlayan askerler YouTube üzerinden yayınladı.
Olayın bu şekilde büyümesi ve tepkilerin yoğunlaşması üzerine, Delta Havayolları her yolcuya uyguladığı bagaj ücreti politikasından askerleri muaf tutmaya karar verdi. Bundan böyle yurtdışı görevinden dönen askerlerden 4 bavula kadar ücret alınmayacağı, Delta’nın İnternet blogundan duyuruldu. Amerikan Savunma Bakanlığı yetkilileri de devreye girerek, bagaj ücretini ödeyen askerlere, bakanlık bütçesinden iade yapılacağını bildirdi.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri