Yörükler Antalya Dokuma Park'ta buluştu

 Dokuma Park, Yörük kültürüne ev sahipliği yaptı. Fethiye ve Seydikemerliler Derneği’nin 8. Keşkek Şöleni, büyük bir ilgiyle Dokuma Park’ta gerçekleştirildi. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Kepez/Antalya -
Fethiye ve Seydikemerliler Derneği’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Keşkek Şöleni, Dokuma Park’ta yoğun katılımla gerçekleşti. Şölene katılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Yörük kültürü bu toprakların özüdür, mayasıdır” dedi.
 Dokuma Park, Yörük kültürüne ev sahipliği yaptı. Fethiye ve Seydikemerliler Derneği’nin 8. Keşkek Şöleni, büyük bir ilgiyle Dokuma Park’ta gerçekleştirildi.  Şölen alanına giriş yapan katılımcılar geleneksel Yörük motifleriyle karşılandı. Etkinlikte Fethiye ve Seydikemer yöresine ait halk oyunları sergilendi. Rengarenk geleneksel kıyafetler içindeki Yörükler, davetlilere görsel bir şölen sundu. Şölende, Yörük kültürünün Türk mutfağına armağanı olan keşkek, katılımcılara ikram edildi.
 
FESTİVALLER KÜLTÜRLERİMİZİ YAŞATIYOR
 Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de etkinliğe katılarak,  Yörüklerin keşkek şölenine ortak oldu. Şölende konuşan Başkan Kocagöz, “Yörük kültürü, bu toprakların özüdür, mayasıdır. Göçebe hayatın getirdiği dayanışma, üretkenlik ve doğayla uyum, bugünkü toplumsal değerlerimizin temelini oluşturur. Keşkek gibi yöresel yemeklerimiz sadece birer lezzet değil; aynı zamanda paylaşmanın, birlikteliğin sembolüdür. Böyle festivallerle hem kültürümüzü yaşatıyor hem de gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu geleneği sürdüren Fethiye ve Seydikemerliler Derneği’ni yürekten kutluyorum” dedi.

ÜLKEMİZE YAPILAN KOMPLODUR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıya da değinen Başkan Kocagöz, “Bu millet için bu bayrak için canımızı vermeye hazırız. Bizim liderimize de öyle…  Bu bizim ülkemize yapılmış bir komplodur. Maalesef ülkemizde karanlık günler var. Feda olsun bu bayrağa, millete bu vatana… Belediye başkanlarımız içerde. Bunlar tutuksuz yargılanabilir. Adaletimize güveniyoruz. Bu adalet bizim adaletimiz. Sizler çiçekleri ne kadar koparırsanız keserseniz baharın gelişini engelleyemezsiniz” diye konuştu. Fethiye ve Seydikemerliler Derneği Başkanı Mehmet Köroğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e, geleneksel Yörük poşusu hediye etti.

Manşetler

Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!