Yolcu "Hostes olmayabilir" dedi

Alman TMS Emnid şirketinin yaptığı ankette her üç yolcudan birinin “Uçakta hostese gerek yok” dediği ortaya çıktı.

BERLİN- Ekomik krize giren havayolu şirketleri ilginç tasarruf planları uygularken Alman TMS Emnid şirketinin yaptığı ankette her üç yolcudan birinin “Uçakta hostese gerek yok” dediği ortaya çıktı. Böylece yolcular uçaktaki kadın kabin görevlilerini, halk adıyla ‘hostesleri’, vazgeçilmez bulmuyor.
Havayolu şirketleri her hnizmet için ek ücret alırken, uçağı hafifleterek daha az yakıt harcamak için çeşitli tedbirler uyguluyor. Uzun mesafe uçuşlarda her fazladan kilonun, fazladan 10 kilo yakıta mal olduğu düşünülüyor. Bir uçağın uzun mesafeli bir uçuşta iki hostes (2 x 50 kilo) eksik çalıştırdığı zaman bir ton yakıt tasarruf ettiği ortaya çıkınca anketler düzenlenmeye başladı.
Uçağı hafifletmenin yollarını arayan havayolu şirketleri, bu amaçla farklı bağımsız şirketlere değişik anketler düzenletiyor. Bu tür bir anketi düzenleyen şirketlerden birisi de Alman TMS Emnid oldu:
Bu ankete göre, yolcuların daha ekonomik bir bilet için değil sadece hostesten, pilottan bile vazgeçmeye hazır oldukları ortaya çıktı.
Alman uçak yolcularının yüzde 32,9’u bu amaçla hostesten vazgeçmeye razılar. Sadece uzun mesafeli uçuşlarda, acil durum için bir hostes yeter diyorlar. Gerisine (örn. Emniyet talimatlarını) videolu ekran ve bir (örn. Yiyecek/içecek) bir otomat yeterli olur.
Yüzde 82’si “az içilen egzotik içkiler kaldırılsın, tasarruf edilsin, 10 kutu domates suyu için 100 kilo ekstra yakıt doğaya ihanet” derken, yüzde 55’i “kısa ve orta mesafe uçuşlarda koltuk arkasındaki dergi ve evraklar bir işe yaramıyor” görüşünde.
Hemen iyi haberi verelim: yolcuların sadece yüzde 3’ü “iyi gelişmiş bir oto-pilot teknolojisi ve uygulaması halinde pilota gerek yok” diyor.
Yolcuların yüzde 90’ı, “uçuş mesafesi ne kadar kısa olursa olsun, koltuk şart. Ayakta gitmem” diye düşünüyor. Yaşasın rahatlık.
Muhtemelen çoğu erkek (oran açıklanmadı) yolcuların yüzde 13’ü “kısa mesafeli uçuşlarda tuvalet olmasa da olur” diyor. Ne de olsa bir çok havayolu şirketi b..tan işler için hayli masraf yapıyorlar.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'