Yıldızlar altında geceye çağrı

Ankara Üniversitesi Rasathanesi, her yaştan gökyüzü meraklılsını 2 Ağustos Pazar günü saat 20.30'da yıldızlar altında bir gece geçirmeye davet ediyor.

ANKARA -Ankara Üniversitesi Rasathanesi, 2009 Dünya Astronomi Yılı kapsamında düzenlediği halk günü etkinlikleri kapsamında her yaştan gökyüzü meraklısını 2 Ağustos Pazar günü saat 20.30'da yıldızlar altında dopdolu bir gece geçirmeye davet ediyor.
Rasathaneden yapılan açıklamada, "Evrende neşeli bir yolculuğa çıkmak ve uzmanlar eşliğinde gözlem yaparak gökbilime dair merak edilen sorulara cevap almak isteyenler bu etkinliği kaçırmasın. Etkinlik sırasında çıplak gözle gökyüzünü tanımanın, takımyıldızlarını öğrenmenin yanısıra Satürn"ü, uyduları ile birlikte en büyük gezegen Jüpiter"i, dağları ve ovaları ile Ay"ı, yıldız kümelerini ve galaksileri izleme fırsatı bulunacak, görsel bir şölen yaşanacak" denildi.



Açıklamada şu bilgilere de yer verildi: "Etkinlik, çıplak gözle ve teleskopla gökyüzü gözlemleriyle sınırlı kalmayacak. Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ethem Derman, 'Rakamların Dili Var mı?' sunumuyla katılımcıları evrende bol karikatürlü ve mizahlı anlatımıyla neşeli bir yolculuğa çıkaracak.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu