İSTANBUL -TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi, 4 yıldır dağıttıkları "Yeşilçam Ödülleri"ni vermeme kararı aldı. Pera Palace Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu yıl gerçekleşecek 5. Yeşilçam Ödülleri'nin Sinema Meslek Birlikleri tarafından verileceğini açıkladı. Demircan, "Yeşilçam Ödülleri üzerinde görüşmeler devam ederken, bizim haberimiz olmadan Sinema Oyuncuları Meslek Birlikleri bir basın toplantısı düzenledi. Bir proje gerçekleştirmişler ve biz de bunun detaylarını basından öğrendik." ifadesini kullandı. Demircan, tartışmalara mahal vermek istemediklerini belirterek, bu yıl da onlara fırsat tanıma kararı aldıklarını söyledi.
Adını, 1960'lı ve 1970'li yıllarda film şirketlerinin toplandığı Beyoğlu'ndaki Yeşilçam Sokağı'ndan alan ödül töreni, 2008'de yapılmaya başlandı. Ödül dağıtmanın kolay olmadığına dikkat çeken Demircan, bu yılki ödül törenini Sinema Meslek Birlikleri'nin adaletli bir şekilde gerçekleştirmesini umut ettiklerini belirtti. Demircan, basından öğrendiklerini aktardığı Sinema Meslek Birliği'nin "Yeşilçam Akademi Ödülleri" hakkında şöyle konuştu: "Bu iki ödül töreni arasında isim benzerliğinin dışında bir ilişki görmedik. Basın toplantısından sonra yaptığımız görüşmede Yeşilçam Ödülleri'ne katılımları ile ilgili yaptığımız teklifi kabul etmediklerini, kendilerinin yepyeni bir proje yaptıklarını, istersek bu yeni projede yer alabileceğimizi bizimle paylaştılar. Biz de bu yıl bekleyip göreceğiz, başarılı oldukları takdirde bu alandaki boşluk doldurulmuş olacak."
Yeşilçam Ödülleri TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ise 22 yıldan bu yana sayısız proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Türk sinemasının olması gerektiği yerde olmadığını dile getiren Yiğitgil, "Yeşilçam Ödülleri'ne dört yıl boyunca emek verdik. Meslek örgütleri hiçbir zaman sivil toplum örgütleri gibi olamaz. Bizim amacımız sinemayı kullanarak genel kültürü yaymak. 17 yıldır sinema seminerlerimiz devam ediyor" diye konuştu.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”