Yerli tramvay Kayseri ‘rayları’nda

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik: Yaklaşık 42 milyon euro yatırım yaptığımız 30 raylı sistem aracından ilki kente ulaştı.

KAYSERİ - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, teslim alınacak araçların yüzde 100 yerli olduğunu belirtirken, “Bozankaya tarafından üretilen yeni aracımız, raylara kondu. Araçlara teknik olarak sıfırıncı deniyor. Bir ay boyunca testlere tabi tutulacak. Mayıs ayından sonra da her ay yeni araçlarımızı teslim almaya devam edeceğiz” dedi.

Çelik “Eskiden raylı sistemler için yabancı firmalardan alım yapmak durumundaydık. Şimdi ülkemizde Türk mühendislerle çalışıp, yerli üretim araçlar temin edebiliyoruz. Bu doğrultuda raylı sistemlerde yerli üretimin desteklenmesi için örnek olmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Bozankaya tarafından üretilen yerli alçak tabanlı ve 33 m uzunluğundaki tramvaylar, 392 kişilik yüksek yolcu kapasitesine sahip.
Teslimat törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da katıldı.
 

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu