Yerleşik yabancılar alışverişlerini bisikletle yapıyor

Yerleşik yabancılar otomobillerini acil işleri olmadığı sürece park yerinden çıkarmıyor ve ulaşım işlerini bisikletle hallediyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Alman, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsveç ve Norveçli yerleşik yabancılar karbon kullanımını azaltmak için başta pazarda alışveriş yapmada tüm işlerini bisikletle yapıyor. Yerleşik yabancılar pazara alışverişe pazar çantası yerine bisikletlerinin ön tarafına yaptırdıkları sepeti kullanarak yapıyor.

Yerleşik yabancılar otomobillerini acil işleri olmadığı sürece park yerinden çıkarmıyor ve ulaşım işlerini bisikletle hallediyorlar. Türk turizminin kalbi Manavgat Side'de 5 300 yerleşik Alman yaşıyor, 2300'le Almanları İngilizler, İngilizleri bin 700'le İskandinav ülkeleri İsveç, Danimarka ve Norveçliler takip ediyor. İskandinavların bin 1200'le Ruslar ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri oluşturuyor.


12 yıldır Side'de yerleşik yaşayan yerleşik Alman Hans Peters, Side ile Manavgat arasındaki tüm alışveriş işlerini bisikletle yaptığını söyledi. 52 yaşında olduğunu 9 yaşından bu yana bisiklet sürdüğünü belirten Peters,''Almanya'da Düsseldorfta sağlıklı yaşam karbon kullanımı azaltmak için bisiklete biniyor ve tüm işlerimi pedal çevirerek yapıyorum. 6 yıldır Side'de yaşıyorum. Tüm alışverişimi pazardan eşimle bisiklrtle yapıyoruz. Bisiklet kullanımı Almanya'da yaşam biçimi.Turistik pazarlarda insanlar bisikletle dolaştığımızı görünce şaşırıyor. Eşimde bende çocuklarımda kasksız bisiklet sürmez. '' diye konuştu.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık