Yeni İsveç parası tanıtıldı

İsveç Merkez Bankası, 2014 ile 2015 yılları arasında tedavüle çıkacak yeni İsveç Kronu banknot ve madeni paraların tanıtımı için bir toplantı düzenledi.

STOCKHOLM-  İsveç Merkez Bankası, 2014 ile 2015 yılları arasında tedavüle çıkacak yeni İsveç Kronu banknot ve madeni paraların tanıtımı için bir toplantı düzenledi; İsveç'te kullanımda olan metal ve kağıt paralar değişiyor.İsveç Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, halen kullanımda olan metal paralara 2 kron eklenecek. Ayrıca halen yürürlükte olan ve üzerinde İsveç'in ünlü yazarı Selma Lagerlöf'ün resminin bulunduğu 20 kron değiştirilerek, İsveç'in ünlü çocuk kitapları yazarı Astrid Lindgren'in fotoğrafına yer veriliyor.

Yine halen kullanımda olan 50 ve 100 kronlar da değiştiriliyor ve üzerlerindeki eski motifler değiştirilerek, kâğıt para 50 kronun üzerine İsveç'in ünlü müzisyenlerinden Evert Taube ve 100 kronun üzerinde yine İsveç'te doğan ve dünyaca üne kavuşan sinema sanatçısı Greta Garbo'nun fotoğrafına yer verileceği bildirildi.

Bu arada ilk kez basılacak olan kâğıt 200 kronun üzerinde ise İsveç'in ünlü sinema yönetmeni Ingmar Bergman'ın fotoğrafının bulunacağı açıklandı.

İsveç'in halen basılı olan ve kullanımda bulunan en büyük para birimi 1000 ve 500 kronların görünümü de tamamen değişiyor. Yeni kâğıt 500 kronların üzerinde İsveçli ünlü opera sanatçısı Birgit Nilsson'un fotoğrafına yer verilirken, 1000 kronun üzerinde de bundan sonra İsveçli diplomat, yazar ve Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Dag Hammarskjöld'un resminin bulunacağı bildirildi.

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi