Yeni havalimanına taksiyle gitmek 190 TL

İstanbul 3. Yeni Havalimanı inşaatında sona yaklaşılıyor. Ancak 3. Yeni Havalimanı’na vatandaşın nasıl ulaşım sağlayacağı merak konusu.

İSTANBUL - İstanbul 3. Yeni Havalimanı inşaatında sona yaklaşılıyor. Ancak 3. Yeni Havalimanı’na vatandaşın nasıl ulaşım sağlayacağı merak konusu.
Çünkü şuan bu konuyla ilgili 48 F dışında herhangi bir somut adım atılmış değil. Ancak her havaalanında olduğu gibi Havataş’ın olması bekleniyor. Şuanlık sadece Mecidiyeköy’den kalkan 48 F(Mecidiyeköy- 3. Yeni Havalimanı) otobüsü var. Onun haricinde buraya giden İETT’nin yapmış olduğu tek bir toplu taşıma aracı yok.

ÖZEL ARACINIZLA HAVALİMANI’NA GİTMEK İSTERSENİZ KAÇ TL ÖDERSİNİZ?

Peki şehir merkezinden (Beşiktaş) 3. yeni havalimanına gitmek isteyen bir vatandaş nasıl gidecek . Şimdilik  bunun için 3 alternatif var; Taksi, Uber, Özel araç… Peki bu üçünün maliyeti sırasıyla vatandaşa kaça patlayacak.

Havaalanına en kolay iki yoldan gidilebiliyor. Birincisi E-5, ikincisi ise TEM.

Birinci yoldan gidildiğinde (E-5) 73.7 km oluyor. İkinci yoldan gidildiğinde (TEM) bu yol uzunluğu dahada azalıyor ve 66 km’ye düşüyor. Ancak burada da gişe ücreti devreye giriyor. 

Ortalama saatte 0,45 kuruş yakan bir araç E-5 üzerinden gittiğinde 33,16 TL yakıyor. Tem üzerinden gittiğinde ise (gişe ücreti dahil) 32,45 TL gibi bir hesap ortaya çıkıyor.

TAKSİ VEYA UBER HAVALİMANINA KAÇ LİRAYA GİDER

Taksi kullanmak isteyen vatandaş ise  daha fazla para ödüyor. Şöyle ki E-5 güzergahından giden bir taksinin maliyeti 190,50 TL olurken, TEM’den giden bir taksinin. maliyeti 175,75 TL oluyor. (Bu fiyatlara taksimetre ücreti ve gişe ücreti dahil).
Uber’i kullanmak isteyen bir vatandaş ise ortama 100 ile 120 TL arasında bir para ödeyecek.

 

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu