Yazar hakları kongresi

Yazar ve ifade özgürlüğü hakları için Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi, Eylül'de İstanbul’da yapılıyor.

İSTANBUL - Okuryazarlık oranının artırılması, ifade özgürlüğünün korunması ve yazar haklarının güçlendirilmesini amaçlayan Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi, 2-5 Eylül"de İstanbul"da düzenlenecek.
Uluslararası Yazarlar ve Çevirmenler Kongresi (WALTIC), 2-5 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi"nde düzenlenecek.
İsveç Yazarlar Birliği"nin bir girişimi olan WALTIC, okuryazarlık oranının artırılması, ifade özgürlüğünün korunması ve yazar haklarının güçlendirilmesini amaçlıyor.
İlk WALTIC kongresi 2008 yılında, Stockholm"de, 90 ülkeden 600 katılımcıyla gerçekleştirilmişti.
İstanbul"da gerçekleştirilecek olan WALTIC 2010, dünyanın dört bir yanından yazar, çevirmen, akademisyen, yayıncı ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini biraraya getirmeyi amaçlıyor.
Kongrede, akademik bildirilerin yanısıra, yazar ve çevirmenlerin deneyimlerini aktaracakları sunuşlar, ya da kongre konularında çalışan sivil toplum örgütlerinin çalışmaları hakkında bilgi verecekleri sunumlar de yer alacak.
Kongreye katılmak isteyenler www.waltic.com sitesinden 12 Ağustos tarihine kadar indirimli olarak kayıt yaptırabilirler.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”