Yaşlılar Antalya'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

60 yaş ve üzeri çok sayıda kıdemli kent sakini, eski Lara Caddesi’nin hemen girişinde bulunan Falez Yaşlı Evi’nde bir araya geldi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, kıdemli kent sakinleri ‘sağlıklı yaşlanan bir kent için’ sloganıyla pedala bastı. Yaşlılar, Akdeniz’de paralel uzanan eski Lara Caddesi’nde 3 kilometre bisiklet sürdü.

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik için günün erken saatlerinde 60 yaş ve üzeri çok sayıda kıdemli kent sakini, eski Lara Caddesi’nin hemen girişinde bulunan Falez Yaşlı Evi’nde bir araya geldi. Etkinlik alanına gelen yaşlılar, bisikletlerine beyaz kurdeleler bağladı ve ardından pedala bastı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal’ın da yer aldığı etkinlikte, kıdemli kent sakinleri masmavi Akdeniz'e paralel uzanan caddede yaklaşık 3 kilometre bisiklet sürdü.

Etkinliğe katılanlardan Deniz Yayla, Dünya Yaşlılar Günü’nü yaş alanlar günü olarak kutlamayı tercih ettiğini belirterek, “Ruhu genç olan insanlarız ama bedenen yorulabiliyoruz” dedi. Hüseyin Öznaz ise etkinliğin sağlıklı bir yaşlanmanın mümkün olduğunu göstermeyi amaçladığını belirtirken Ahmet Bezirgan da “Çok güzel bir etkinlik. Belediye Başkanımız Sayın Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinlik belediyenin Erdal İnönü Kent Parkı’nda sona ererken burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Taylan Dikmen, Muratpaşa Belediyesi’nin Dünya Sağlık Örgütü Yaşlı Dostu Kentler ve Topluluklar Küresel Ağı üyesi olduğunu belirterek bunun ayrı bir gurur ve sevinç olduğunu söyledi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı