Yaşlı Almanlar kışı Side'de geçiriyor!

Side'de kış döneminde tatile gelen Almanlar büyük çoğunluğu  sürekli kaldıkları aynı otelin aynı odasında kalıyor. Yaşlı Almanlar kışın Almanya'da havalar soğumaya başlayınca soluğu Side'de alıyor. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA -
Antalya'nın kültür turizminde Side'de Alman yaşlı kış turizmi başladı. Kış döneminde Manavgat-Side destinasyonda açık  olan otellerde kalan yaşlı Almanlar Side'de 20 ile 2,5  ay arasında kalıyor. Yaşlı Almanları Side'de tatil yapması ve tercih etmesi iklim yapısının ılıman ve güneşli gün sayısının Avrupa ülkelerine göre fazla olması etkili oluyor. Side'de kış döneminde tatile gelen Almanlar büyük çoğunluğu  sürekli kaldıkları aynı otelin aynı odasında kalıyor. Yaşlı Almanlar kışın Almanya'da havalar soğumaya başlayınca soluğu Side'de alıyor. 

 YAŞLI ALMANLAR ÖLÜNCE SİDEYE GÖMÜLMEYİ VASİYET EDİYOR!

Antalya Sideli turizmci Arif Çelikten, Manavgat-Side destinasyonunda 20'ye yakın beş yıldızlı otelin ölü sezon denilen dönemde yaşlı Almanların konaklamasına yönelik hizmet verdiğini söyledi. Otel işletmecisi Arif Çelikten,'' Side'de yaşlı turizm sezonu başladı. Kış döneminde Side'de açık olan otellerin fiyatları yaşlı Almanlar için uygun. Uygun olduğu için bazı yaşlı Almanlar kışı Manavgat-Side'de geçiriyor. Side'de açık olan otellerin fiyatları kışı Almanya Berlin, Stuttgart, Köln ve Düsseıdorf'taki evinde  kışı geçirmeye göre daha ucuz olduğu için kış döneminde  Side'yi tercih ediyor. Side'de tatile gelen ve yerleşik yaşayan  Almanların  yüzde 15'i ölünce Side'ye gömülmeyi vasiyet ediyor. Yaklaşık kış döneminde 50 bin yaşlı Alman 20 gün ile 2,5 arasında  Side'de tatlini yapıyor. ''dedi.

Manşetler

Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti