Yaşayan Miras Okulu Projesi mirası yeni nesillere aktaracak

Somut olmayan kültürel mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasını hedefleyen proje, kültürel mirası yalnızca korumayı değil; yaşayarak öğrenme, üretme ve paylaşma anlayışıyla geleceğe taşımayı amaçlıyor.

ANKARA -  Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen “Yaşayan Miras Okulu Projesi” Ankara 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde tanıtıldı. Somut olmayan kültürel mirasın kuşaktan kuşağa aktarılmasını hedefleyen proje, kültürel mirası yalnızca korumayı değil; yaşayarak öğrenme, üretme ve paylaşma anlayışıyla geleceğe taşımayı amaçlıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un farklı okullardan çocuklar ve öğretmenlerin katılımıyla düzenlediği tanıtım programında UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz da yer aldı. Bakan Ersoy tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada projenin, kültürel mirası yaşayan bir değer olarak ele alan güçlü bir yaklaşımın ürünü olduğunu belirtti.

Ersoy, somut olmayan kültürel mirasın bir milletin hafızasını oluşturduğunu; geleneksel sanatlar, zanaatlar, müzik, oyunlar ve sözlü anlatıların kimliği şekillendiren temel unsurlar olduğunu ifade etti. “Yaşayan Miras Okulu”nun Ankara’da pilot uygulama olarak başlatıldığını kaydeden Ersoy, bu modelin zamanla Türkiye’nin dört bir yanına yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

41 Afrika ülkesinin el emeği Ankara’da

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, dün ayrıca Afrikalı kadın sanatçıların el emeği ürünlerini bir araya getiren Afrika Kültür Evi'ni ziyaret etti. Afrika Kültür Evi, 2016 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Afrikalı kadınların el emeği ürünlerini kâr amacı gütmeden Türkiye’de tanıtmak ve elde edilen gelirleri doğrudan üreticilere ulaştırmak amacıyla hayata geçirildi. Giriş kat ve alt kat olmak üzere iki bölümden oluşan alanda, 41 Afrika ülkesinden kadın sanatçılar tarafından hazırlanan el emeği ürünler ziyaretçilerle buluşuyor

Manşetler

TAV, 2026'da 110-120 milyon toplam yolcu hedefliyor
Sivil Havacılık'ta hedef dijitalleşmek
Vietnam, 2026 yılında kültürel, spor ve turizmini hedefliyor
Kızılbük ile Marmaris'e dört mevsim turizm
Ankara "2026 Yılı Türk Dünyası Turizm Başkenti"
Turizmde ‘Mini Dizi’ odaklı yeni tanıtım modeli
Ninh Binh Yemek ve Turizm Festivali Vietnam'ı buluşturdu
Ryanair, AGCM’nin 256 Milyon Avroluk Kararına İtiraz Edecek
Yaz tatili kalkıyor eğitim sistemi sil baştan
Turizmin yeni rotası: ‘Üç Deniz Turu’