Yaralı caretta caretta tedavi edildi, kumsala yumurta bıraktı

Yaralarından ötürü kumsala yumurta bırakamayan yaralı caretta caretta deniz kaplumbağasının durumunu gören yerli ve yabancı turistlerin ilgili bildirmesi ile birlikte tedavi altına alındı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Sorgun-Manavgat/Antalya -
Manavgat isahilinde yumurta bırakmak için kumsala gelen yaralı caretta caretta tedavi altına alındı. Yaralarından ötürü kumsala yumurta bırakamayan yaralı caretta caretta deniz kaplumbağasının durumunu gören yerli ve yabancı turistlerin ilgili bildirmesi ile birlikte tedavi altına alındı.Yaralı kaplumbağa tedavisi yapıldıktan sonra yumurtalarını Manavgat'ta Sorgun kumsalına bıraktıktan sonra açık denize açıldı.


Manavgat'ta Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları(DEKAFOK) Kıyı Koruma Derneği Başkanı Seher Akyol,'' Gece saatlerinde duyarlı otel personelimiz tarafından gelen yaralı caretta ihbarına giderek yumurtlamak için sahile çıkan ancak yaraları nedeniyle yumurtlayamayan anne carettayı tetkiklerinin yapılması için Side Apollon Veteriner Kliniği 'ne götürdük.

Ağrıları nedeniyle yumurtalarını bırakamayan ve yalnızca ön paletleriyle kendini çekerek hareket edebilen anne carettaya veteriner hekim Mehmet Yüksel ve ekibi tarafından müdahale edildi. 3 saat süren operasyon sonucu antibiyotiklerle desteklenen anne carettayı Manavgat Belediyesi başkan yardımcılarımız sayın Engin Tüter ve sayın Mustafa Öztürk, Jandarma ekiplerimiz ve başarılı bir operasyonla caretta mızı sağlığına kavuşturan değerli veteriner hekimlerimiz ile denize uğurladık.'dedi.

Manşetler

Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek