ADIYAMAN -Japon yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'ye davet edilen Japon Akira ve Chizuri Yamazaki çifti, Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne 4 yıl önce yaptırdıkları okulu ziyaret etti.
Osmanlı İmparatorluğu'na ait Ertuğrul Firkateyni'nin Japonya'yı ziyareti ve ardından yaşanan felaket ile başlayan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkileri çerçevesinde, 2010 yılının Türkiye'de Japon Yılı olarak ilan edilmesi, Adıyaman'ın Besni ilçesi'nde de kutlanıyor.
Japon Akira ve Chizuri Yamazaki çifti, 4 yıl önce Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne yaptırılan 4 katlı ve 50 derslikli ilköğretim okuluna 137 bin dolar bağışta bulunarak okul inşaatının başlanmasını sağlamış, daha sonra İl Özel İdaresinin katkısıyla tamamlanmıştı. Okul, 2006-2007 eğitim öğretim yılında hizmete girmişti. İlçe halkının "Japon okulu" olarak adlandırdığı ilköğretim okuluna "Besni Akira-Chizuru Yamazaki İlköğretim Okulu" adı verilmişti.
Okul yöneticileri, "Türkiye'de Japon Yılı" etkinlikleri çerçevesinde Japon Çifti Türkiye'ye davet etti.
Davete icabet eden Yamazaki çifti, yapımına katkıda bulundukları okulu ziyaret etti. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan Japon çift, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Japon çift, okul yöneticileri ile öğrencilerin yaptıkları el işi ve resim sergisini gezdi. Yamazaki çifti, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere balon ve kitap hediye etti.
Okul yönetiminin davetinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade eden Yamazaki çifti, iki ülke halkı arasında dostluk köprüsüne katkı sağ ladıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Akira-Chizuru Yamazaki, ilköğretim okulunu Türk eğitimine destek vermek amacıyla yaptırdıklarını ifade ederek, "Hayır amaçlı kalıcı bir eser bırakmayı uzun zamandır düşünüyorduk. Bunu, Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı