Yalova'dan Adalar'a gemi seferi

Yalova Belediyesi İDO Kartal iskelesinde eski arabalı vapur iskelesini yenileyerek Adalar, Kartal ve Beşiktaş’a gemi seferleri düzenleyecek.

YALOVA- Yalova Belediyesi İDO Kartal iskelesinin yan tarafındaki eski arabalı vapur iskelesini yenileyerek Adalar, Kartal ve Beşiktaş’a gemi seferleri düzenleyecek. Bunun içinde ilk anda özel bir taşıma şirketi ile anlaşılacak.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer düzenlediği basın toplantısı ile belediye olarak Adalar, Kartal Beşiktaş hattında deniz taşımacılığı yapmayı planladıklarını söyledi.
Bunun için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını dile getiren Özsümer, “İDO ile yaptığımız anlaşmada, İDO’nun tarifeli sefer yapmadığı hatlarda taşıma yapabileceğimizin notunu düşmüştük. Buna bağlı olarak da İDO Kartal iskelesinin yanında atıl durumdaki eski arabalı vapur iskelesini yenilemeyi buradan sefer yapmayı planlıyoruz. İlk etapta özel taşıma şirketleri ile anlaşacağız. Bu şirketler vasıtası ile Adalara uğrayarak, Kartal ve Beşiktaş’a gemi seferleri koyacağız. Böylece Yalova’nın Adalarla kesilen irtibatı yeniden sağlanmış olacak. Ben bu projeye siyasi partilerinde, siyasi kaygı gütmeksizin destek vereceğine inanıyorum. Zira bu Yalova halkının özlemle beklediği bir şeydi” dedi.

“TALİP ÇIKMAZSA BİZ ÇAY BAHÇESİ YAPARIZ”
Yalova Belediyesi tarafından 4. ihalede de alıcı bulamayan eski Donanma Tesislerinin olduğu arazi ile ilgili de açıklama yapan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, “Burası ile ilgili yapılan 4. ihalede de alıcı çıkmadı. 15 günlük pazarlık sürecinin ilk haftası bitti. Önümüzde 1 hafta daha var. Bu süreçte eğer talip çıkmazsa biz burasını çay bahçesi yapmak için harekete geçeceğiz” diye konuştu.
İnkılap Vapuru’nun akıbetinin sorulması üzerine ise Özsümer, “İnkılap Vapuru bu ayki mecliste görüşülecek. Artık bu işin sonlandırılması ve bir sonuca bağlanması şart” dedi.

Manşetler

Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu