İSTANBUL -İstanbul İl Özel İdaresi, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını, plan ve projesine uygun olarak restore edilmek şartıyla kiraya verileceğini duyurdu.
İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresine ait olan Beşiktaş İlçesi Ortaköy Muallim Naci Caddesinde bulunan, Boğaziçi Ön Görünüm Bölgesi Uygulama İmar Planında sahil şeridinde, "otel" alanında kalan ve üzerinde tescilli eski eser Hatice Sultan Yalısı bulunan, 3 bin 335,65 metre kare sahalı taşınmaz ile üzerinde tescilli eski eser Fehime Sultan Yalısı bulunan 4 bin 572 metre kare sahalı taşınmazın, aylık 250 bin YTL artı KDV olmak üzere, yıllık 3 milyon YTL artı KDV üzerinden, plan ve projesine uygun olarak restore edilmek şartıyla 25 yıl süreyle kiraya verileceği bildirildi.
Açıklamada, kiralama işinin Devlet İhale Kanununun ilgili maddesi uyarınca, kapalı teklif (artırma) usulü ile 3 Aralık 2008 Çarşamba gün ü saat 14.00'de encümen binasında ihale edileceği belirtildi.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu