Yağcıbedir Halı Festivali başladı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen 14. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri başladı.

SINDIRGI- Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen 14. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri başladı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askerin şehit olması sebebiyle Sındırgı Belediyesi Korosu, Şengül Bulut Arsever ve son günkü Volkan Konak konserlerinin iptal edildiği açıklandı. Belediye önünde saat 13.00'te düzenlenen açılış törenine Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve diğer vatandaşlar katıldı. Standların gezilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yabancı misafirlerin gösterileri başladı. Gün boyu devam edecek gösteriler, akşam saatlerindeki kortej yürüyüşü ve gala gecesiyle son bulacak.



Festivali aylar önce planladıklarını, yabancı ülkelerden de katılım olduğu için normal akışın devam edeceğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Dün gece Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 10 askerimizin şehit olduğunu, sabah haberlerinde öğrendik. Bu acı olay karşısında festival kapsamında gerçekleştirmeyi düzenlediğimiz konserleri iptal ettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun." dedi.



Festival kapsamında stantlar açık olacak ve yabancı ülke ekiplerinin gösterileri yapılacak. Bu yıl ilk defa Osman Sipahi-Erkan Alan'ın "Yağcıbedir Halısının Yolculuğu" ve Fikret Afacan'ın 5. Peyzaj Resim sergileri açıldı. Ayrıca Sındırgı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin kurduğu Yörük çadırında, Dernek Başkanı Sayim Akkuş tarafından höşmerim ikram edildi.
 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!