Vural Öger iyimser görülüyor

Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı ve Vural Öger, kriz nedeniyle dünyada en az etkilenecek ülkelerin başında Türkiye’nin geleceğini söyledi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


ALMANYA/ BERLİN- Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, ekonomik kriz nedeniyle dünyadaki turizm hareketlerinden en az etkilenecek ülkelerin başında Türkiye"nin geleceğini söyledi.
Vural Öger, , dünyada yaşanan ekonomik krizin tüm ülkelerde harcamaların kısılmasına neden olduğunu belirterek, ”Ekonomik kriz nedeniyle insanlar daha az alışveriş yapıyor. Dünyada yaşanan ekonomik kriz her sektörü olduğu gibi turizmi de olumsuz etkileyecek. Bu yıl tatile çıkacak kişi sayısında azalma olacaktır” dedi. Ekonomik kriz nedeniyle dünyadaki turizm hareketlerinde yüzde 30 civarında azalma olacağına işaret eden Öger, bunun önüne geçmenin zor olduğu, önemli olanan krizi en az zararla atlatmak olduğunu belirtti.


Vural Öger, Berlin ITB fuarı'nda çocukları ile yer aldı

EN AZ ETKİLENEN ÜLKE TÜRKİYE OLACAK

Ekonomik kriz nedeniyle dünyadaki turizm hareketlerinden en az etkilenecek ülkelerin başında Türkiye"nin geleceğini ifade eden Öger, şöyle konuştu: ”Türkiye"de kötü gidişten nasibini alacak ve geçen yıla göre yüzde 10 civarında turist sayısında azalma yaşanacak, ancak Türkiye, ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerin başında gelecek. Dünyadaki azalmaya bakıldığında Türk turizmindeki azalmanın çok az olduğu görülür. Ekonomik krizin en az etkilediği ülke olan Almanya"da dahi harcamalar kısıtlanıyor. Türkiye"ye gelecek Alman turist sayısında da azalma olacak, ancak İngiliz turist sayısında artış olacak. İngilizler genellikle Ege kıyılarına gidiyor ve 3 - 4 yıldızlı otelleri tercih ediyor. Rusya, ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede durum belli değil. Turist azalmasının ne kadar olacağı şu an belli olmaz.”

Türkiye"deki iç turizm hareketinde de belirsizlik olduğuna değinen Öger, Avrupa"lı turist sayısının azalacağını, bu turist azalmasının iç turizmle kapatılabileceğini ama Türk turistlerin de durumlarının hala netleşmediğini belirtti. Öger, sözlerini şöyle tamamladı: ”Türkiye"nin Avrupa"ya yakınlığı, tesislerinin yeni olması, hizmet kalitesi ve her şey dahil sistemi, turizmde rakip ülkelere göre Türkiye"ye avantaj sağlayacaktır. Turizmde bize rakip olan İspanya, Yunanistan, İtalya gibi ülkelerde bu yıl turist sayısında azalma yüzde 30"larda olacak. Mısır"da şu anda yüzde 40 azalma görülüyor. Türkiye avantajlarını kullanarak krizi en az zararla atlatacaktır. Yüzde 10"luk bir düşüş Türkiye için iyi bir orandır. Türkiye gibi Tunus, Fas"ta turizmde en az zarar gören ülkeler olacaktır.”

Manşetler

AB Komiseri Tzitzikostas'tan sürdürülebilir turizm çağrısı
Tıbbi spa merkezleri daha görünür olmak istiyor.
Airbnb şehirlerden kırsal bölgelere nasıl yayılıyor?
Liderlik Değişimi: Önümüzdeki 20 yıl için stratejik sorular
Değişen zamanlar turizmi zorluyor.
Küresel seyahat pazarı istikrarlı şekilde büyüyor
İGA İstanbul Havalimanı ve Airbus Eğitim Ortağı Oldu
ITB Seyahat ve Turizm Raporu 2026/2027
DRV: Krizlere rağmen Almanların seyahat arzusu sürüyor
Dr. Mario Tobias: ITB Berlin, küresel bir platform