Volvo Car sadece elektrikli araç satmaya hazırlanıyor

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman bütün şirketlerin elektrikli araç üretimine yöneldiğini ve Volvo Car olarak 2030 yılında tamamen elektrikli araç satacaklarını açıkladı.

İSTANBUL- - Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, otomotiv sektöründe bütün şirketlerin elektrikli araç üretimine yöneldiğini ve Volvo Car olarak 2030 yılında tamamen elektrikli araç satacaklarını açıkladı.

Bloomberg HT’ye konuk olan Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, otomotiv sektöründeki gelecek dönem trendleri değerlendirdi.

Boman, bu yıl otomotiv sektörünün iki bölüme ayrıldığını belirttiği konuşmasında, Türkiye’de seçim öncesinde daha farklı bir piyasa olduğunu, seçim sonrası ise faiz artışları ile ekonominin farklı bir yöne doğru evrildiğini kaydetti. Seçim sonrası borçlanma maliyetlerinin arttığını söyleyen Boman, “Artık piyasada talep ve arz tarafı daha dengeli. Rekor bir yılı geride bırakacağız gibi duruyor” dedi.

Otomotiv sektöründe çip tedarikinde yaşanan sorunların çözüldüğünü kaydeden Boman, “Sektördeki sorunları gelecek yıl yaşamayacağız gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

2024 özelinde sektörde bir düşüş yaşanmasını beklediğini söyleyen Boman, ancak geçen sene ile karşılaştırıldığında Türkiye’de kullanılan tam elektrikli araçlarda ciddi bir büyüme olduğunu ve gelecek yıl sektör daralsa bile elektrikli araç sayısının bu yıla kıyasla artacağını açıkladı.

Boman elektrikli araç üretiminde sürecin beklediğimizden daha hızlı gerçekleşeceğini ve yapay zeka ile desteklenen teknolojinin endüstri üzerinde çok büyük bir etkisinin olacağını söyledi.

“Volvo Car olarak 2030 yılında tamamen elektrikli araç satacağız” diyen Boman, şirketin bütün fabrikalarının 2040 itibarıyla tamamen karbon nötr olmasını amaçladıklarını açıkladı.

Manşetler

Bodrum otellerinin doluluk oranı %85'e ulaştı.
Barışın 3 bin yıllık mesajı Hattuşa’dan çıktı!
Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü